banner388

Samsun'daki dev market zincirinin son şubesi kapandı

Ankara merkezli Türkiye genelinde faaliyet gösteren dev market zincirinin Samsun'daki son şubesi de kapandı. İşten çıkarılan çalışanlar ise kapatılan market önünde eylem yaptı.

Samsun'daki dev market zincirinin son şubesi kapandı

Ankara merkezli Türkiye genelinde faaliyet gösteren dev market zincirinin Samsun'daki son şubesi de kapandı. İşten çıkarılan çalışanlar ise kapatılan market önünde eylem yaptı.

20 Aralık 2018 Perşembe 17:40
Samsun'daki dev market zincirinin son şubesi kapandı

Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir market zinciri tarafından işten çıkarılan çalışanlar, bu market zincirine bağlı Samsun'daki son marketin de kapanmasıyla birlikte marketin önüne gelerek haklarının verilmesini istedi. 

Ankara merkezli bir alışveriş ve market zincirinin Samsun'daki şubelerinin başka bir firmaya devredilmesi üzerine işten çıkışı verildiği iddia edilen çalışanlar, bulvar şubesi önüne gelerek basın açıklaması yaptı. İşten çıkartılan çalışanlar, market zincirini Samsun’daki son marketinin önünde toplanarak haklarının verilmesini talep etti. 

İşten çıkartılan işçiler adına konuşan Ahmet Özeken, “Samsun’daki son mağaza da bugün kapandı. Bu mağazada çalışan işçiler 2 aylık maaşlarını alamadı. Yetkililer işçilere maaş vermek yerine mağazadan alışveriş yaptırdılar. Bu çözüm değil. Marketin yetkilileri, bize marketteki son mallar satıldığında hakkımızın verileceğini söylemişlerdi. Samsun'daki son market de kapanmasına rağmen haklarımız ödenmedi. Yetkililerin bize verdikleri sözleri tutmasını istiyoruz. İlk aşamada 380 mağdurken son marketlerin de kapanmasıyla 600 mağdur aldık. Market el değiştirdikten sonra çalışmaya devam eden arkadaşlarımız da mağdur oldu. Onların da maaşları ödenmedi. Maaşlarına karşı alıveriş yapan arkadaşlarımız, kiralarını, borçlarını şekerle mi çayla mı ödeyecek? Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi. 

Basın açıklaması yapan işçiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SS55 2018-12-20 19:57:03

PTT ye başvurun işe girersiniz. Arkadaşlarınızdan biri ismini yazmayacağım PTT ye başmüdür yardımcısı oldu açıktan atama ile ne hikmeti varsa

Avatar
Ahmed Arif 2018-12-21 00:03:13

Marketin mağazalarının Türkiye' nin en büyük marketler zincirine devri rekabet kurumunca onaylandı. Belki kendileri paralarını alınca size de borçlarını öderler. Ne de olsa bunlar dini bütün insanlar. Hak yemezler!...

Avatar
soner 2018-12-21 22:23:10

sanane ki bizden birinin atamasi olduysa ptt ye sizin gibi insanlar atancagina adam gibi adam atandi en azindan helali harami biliyor fesatlik yapmiyor senin gibi