banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'daki boşanma davasında emsal karar

Samsun'da açılan boşanma davasında Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı.

banner269

Samsun'daki boşanma davasında emsal karar

Samsun'da açılan boşanma davasında Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı.

12 Kasım 2017 Pazar 10:13
Samsun'daki boşanma davasında emsal karar

Samsun Haber - Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, erkeğin düzenli işinin olmamasını boşanma sebebi olarak kabul etti. Samsun'un Kavak ilçesinde yaşayan bir kadın, eşinin düzenli bir işte çalışmadığını ve görevlerini yerine getirmediğini belirterek, Kavak Asliye Hukuk (Aile) Mahkemesi'ne boşanma davası açtı. Mahkeme davayı reddetti.


Davacı kadının talebi üzerine devreye giren Yargıtay 2. Hukuk Dairesi emsal niteliğinde bir karar verdi. Yargıtay, erkeğin düzenli olarak çalışmadığına ve birliktelik görevlerini yerine getirmediğine hükmetti.


Yargıtay kararında, "Erkeğin düzenli bir işte çalışmaması halinde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır. Temyiz edilen hükmün belirtilen sebeple bozulmasına oy birliği ile karar verildi" ifadeleri yer aldı.

Son Güncelleme: 13.11.2017 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-13 12:06:39

O zaman nikah memuru iyi günde kötü günde... diye sormasın kötü günde boşalanabilirsiniz diye falan eklesin hatta nikahlar kıyılırken hangi şartlarda evliliğin devam edeceği hangi şartlarda etmeyeceği falan söylenip hemen imza öncesi onay alınsın.