banner388

Samsun dahil 7 ilde suç örgütüne operasyon: 32 gözaltı

Samsun dahil 7 ilde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

Samsun dahil 7 ilde suç örgütüne operasyon: 32 gözaltı

Samsun dahil 7 ilde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

09 Şubat 2018 Cuma 11:59
Samsun dahil 7 ilde suç örgütüne operasyon: 32 gözaltı

İstanbul merkezli, Samsun dahil 7 ilde suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, organize suç örgütü bünyesinde faaliyet yürüttükleri öne sürülen şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. 

İstanbul, Çanakkale, Kocaeli, Van, Kars, Kayseri ve Samsun'da 62 adrese sabah saatlerinde başlatılan operasyonlarda 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kurulan örgüte üye olmak', 'parada sahtecilik' suçları ile ilgili K.C. isimli şahsın örgüt liderliğini yaptığı ve 14'ü örgüt kurucusu ve yöneticisi 37'si örgüt üyesi olmak üzere toplam 51 şüpheliden 32'i yakalandı. 

Yapılan açıklamada, devam eden operasyonlar kapsamında 23 zanlının yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi. Adreslere gerçekleştirilen operasyonlarda 5 milyon 2 bin lira sahte para, 2 pompalı tüfek, 2 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait çok sayıda mermi, 150 adet uyuşturucu hap, çok sayıda sahte kimlik ve ehliyet ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürülürken, zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: İHA

Son Güncelleme: 09.02.2018 12:01
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.