banner388

Samsun'da Zorlu Kış Şartları

Samsun'da 3 gün aralıksız yağan kar yerini güneşli havaya bırakırken, kentte meydana gelen buzlanma nedeniyle sürücü ve vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Samsun'da Zorlu Kış Şartları

Samsun'da 3 gün aralıksız yağan kar yerini güneşli havaya bırakırken, kentte meydana gelen buzlanma nedeniyle sürücü ve vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

02 Şubat 2017 Perşembe 11:32
Samsun'da Zorlu Kış Şartları
Samsun Haber- Samsun'da 3 gün aralıksız yağan kar yerini güneşli havaya bırakırken, kentte meydana gelen buzlanma nedeniyle sürücü ve vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Meteoroloji verilerine göre eksi 3,5 dereceyi gören Samsun’da her yer buz tuttu. Kar kalınlığının yer yer 40 santimi bulduğu şehir merkezinde vatandaşlar kar ve buzla mücadele ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ara sokaklar buzla kaplanırken, ana arterler ise Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışma sonucu açıldı. Samsun’da 11 kişi karda düşme nedeniyle hastanelere başvuru yaptı.

Az Kalsın Devriliyordu

İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi’nde yolda biriken kar dolayısıyla halk otobüsleri devrilme tehlikesi geçirdi. Caddeden geçen midibüs sınıfı özel halk otobüsü buzdan dolayı kayarak devrilmekten son arda kurtuldu. Buz nedeniyle yollarda kalan halk otobüsü ve otomobillerin vatandaşlar tarafından itilmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

Ağaç Devrildi

Anıtpark’ta bulunan bir ağaç, karın ağırlığına dayanamayarak yıkıldı. Bu kar yağışında parkta yıkılan ikinci ağaç oldu. Bazı vatandaşlar ise evlerinin ve iş yerlerinin önüne kardan adam yaptı.
Samsun’da bugün beklenen hava sıcaklığının 7 derece olduğu açıklandı. Samsun Valiliği tarafından buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Samsun il genelinde (gündüz kıyı kesimler hariç 09.00-18.00 L arası) buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara ( zirai don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yer Yer 1 metreyi Aştı

Açıklamada ayrıca kar kalınlıkları ile de bilgi verildi. Bazı yerleşimlerde öğle ölçülen kar kalınlıkları şöyle: Samsun/Atakum 28, Bafra 40, Çarşamba 40, Samsun/ Şenyurt Mahallesi 150, Alaçam 35, Ladik Kayak Merkezi 58, Havza Yeşilalan Mahallesi 22, Salıpazarı 13, Terme 45 ve Kavak 33 cm. Kar kalınlıkları coğrafi yapıya göre değişiklikler gösteriyor.
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaberKar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kara 2017-02-02 14:50:16

Bitmezzzzz tuzlama yok bise yok bitermi