banner388

Samsun'da Zabıtadan Kaçan Dilenci Kadın...

Samsun’da düzenlenen dilenci operasyonunda bir dilenci önce kaçtı, sonrasında yere yatarak bayılma numarası yaptı.

Samsun'da Zabıtadan Kaçan Dilenci Kadın...

Samsun’da düzenlenen dilenci operasyonunda bir dilenci önce kaçtı, sonrasında yere yatarak bayılma numarası yaptı.

24 Şubat 2017 Cuma 14:23
Samsun'da Zabıtadan Kaçan Dilenci Kadın...

Samsun Haber- Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler ve resmi polis ekipleri şehir merkezinde dilenci operasyonu yaptı. Operasyonda şehir merkezinde bulunan yerli ve yabancı dilenciler yakalandı. Yakalanan 6 yerli dilenciye Kabahatler Kanunu’na göre kişi başına 109 lira para cezası kesildi.

Suyu Bahane Etti

Yabancı uyruklu 24 kişi ise Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Operasyonda 80 yaşında bir dilenci kadın da yakalandı. Yakalanan dilencilerden biri ise su parasını yatıramadığını, kapanan suyunu açmak için dilencilik yaptığını iddia etti. 

Bir Anda Ayaklandı

Büyük Cami civarında yapılan operasyonda da ekipleri gören 3 yabancı uyruklu dilenci kaçmaya başladı. 2 dilenci dükkanların içine kaçarken, biri ise yaşanan kovalamanın ardından kendisini yere atarak bayılma numarası yaptı. Zabıta ekipleri yerde yatan kadının elini ve yüzünü suyla yıkayarak müdahale etti. Bir türlü ayılmayan kadın için olay yerine 112 Acil Servis ambulansı istendi. Zabıtanın "Tamam, seni serbest bırakıyorum” demesinin ardından ayaklanan dilenci kadın daha sonra ambulansı beklemeden yürüyerek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Kadın daha sonra tekrar zabıta tarafından yakalanarak araca bindirildi.

Paralara El Konuldu

Operasyon kapsamında toplam 30 dilenci yakalandı, 1 seyyar satıcının aracına ve sattığı muzlara el konuldu. Yakalanan dilenciler önce Dilenci Toplama Merkezine götürüldü. Yabancı uyruklular ise Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
Yapılan operasyonun ardından dilencilerin üzerinden 500 lira çıktığı öğrenilirken, toplanan paralar kamuya aktarılmak üzere Samsun Büyükşehir Belediyesi Gelirler Müdürlüğüne tutanak karşılığında teslim edildi.

Son Güncelleme: 24.02.2017 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.