banner388

Samsun'da zabıta ekipleri seyyarların yakasında

İlkadım Belediyesi, vatandaşların yoğun olduğu sokak ve caddelerde kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara izin vermiyor. Seyyar satıcıların yakasına yapışan zabıta ekipleri, kaldırımları işgal etmelerine izin vermiyor.

Samsun'da zabıta ekipleri seyyarların yakasında

İlkadım Belediyesi, vatandaşların yoğun olduğu sokak ve caddelerde kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara izin vermiyor. Seyyar satıcıların yakasına yapışan zabıta ekipleri, kaldırımları işgal etmelerine izin vermiyor.

10 Eylül 2019 Salı 13:03
Samsun'da zabıta ekipleri seyyarların yakasında

İlkadım  Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla, yoğun insan ve araç trafiğinin yaşandığı İstasyon Mahallesi Engin ve Anafartalar Sokak üzerinde faaliyet gösteren işyerleri ile vatandaşların uğrak yeri olan kalabalık iş merkezlerinde kaldırım işgal ederek seyyar satış yapanlara karşı denetim gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri, kaldırımları işgaline yol açan teşhir ürünlerinin satıldığı tezgâhları toplayarak kaldırımları vatandaşların kullanımına uygun hale getirdi.

İŞGALE DEVAM EDEN SATICIYA CEZA

İlkadım  Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, kent sakinlerini zor durumda bırakan kaldırım işgallerine karşı uygulama ve denetimleri bundan sonra sıkılaştırılacaklarını, uyarı ve tutanaklara rağmen işgale devam edenler hakkında da gerekli yasal işlem ve cezai müeyyide uygulanacağının altını çizdi.

MÜSAMAHA GÖSTEREMEYİZ

Yaz aylarının yaşandığı şu günlerde şehrin kalbi konumunda olan ilkadım ilçesinde yaya ve insan trafiği açısından her gün yoğun bir hareketlik yaşandığını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kaldırımların şehirlerin uygarlık seviyesini göstergesidir. Kaldırımların usulsüz şekilde kullanımının görüntü kirliğine sebep olduğu gibi, bundan daha da önemlisi yayaların hayatlarını tehlikeye attığına da dikkat çekti. Başkan Demirtaş " Vatandaşlarımızın huzurunu, güvenlik ve esenliğini bozan her türlü girişimin önlenmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımızı arttıracağız. Bu işgallere müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, 7 gün 24 saat görevinin başında olup, şikâyet ve talepleri hemen değerlendirmeye alarak en kısa sürede sonuçlandıracaktır" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kerimcan 2019-09-10 14:20:58

Esnafda caddeyi kaldirimi işgal ediyor onada gücunüz yetiyormu. Gariban kovalamayi birakin. Dukkanlar kaldirimida satin almiş sanki nerde belediye. Hep ayni düzen konuşun bos boş. Zabita dedigin iki kagit parçasinâ bakar sonra gormedim duymadim okur.

Misafir Avatar
musa 2019-09-11 08:38:40 @Kerimcan

gariban dediğin seyyar akşam 2 saatte asgari ücretlinin 3 katını kazanıyor. Asgari ucretli 8 saat çalışsın senin gariban kılıklı çakalın 2 saat. Kimi kandırıyorsun sen?
esnaftan ta eğer işgaliye yapıyorsa ona da ceza verilsin. herkes kanunlar onunde eşit olsun

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
yalçın kılıç 2019-09-10 15:55:16 @Kerimcan

yahu hep aynı edebiyat seyyar satıcı=gariban bırakın bu arabesk kültürü.kanunlar karşısında herkes eşittir. dükkan sahipleri de aynı haltı yapıyorsa o da ikazını alır cezasını alır . iyi gariban diye dokunmayalım seyyarlara her yer seyyar olsun .mantıklı mı?

Beğenmedim! (1)
Avatar
samsunlu 2019-09-10 14:56:27

saathanedeki balıkçı ve kuruyemişçileri napçaz....orayada bekleriz....

Avatar
Reis 2019-09-10 15:06:11

Saathane, Subaşı bölgesinde dükkanlar yola kadar ürün koymuş, madem öyle onları da kaldırın!

Avatar
Aaa 2019-09-10 15:06:49

Çiftlik caddesinde ara sokaklarda yürüyemiyoruz. Kafeler, çay ocakları, kahveler kaldırıma masa sandalye tabure koymuş. Yoldan yürüyoruz. Rent a car cılar arabaları kaldırıma çekmişler kaldırımdan yürüyemiyoruz. Sahipsiz devlet sahipsiz millet

Avatar
ayakkabı kutusundaki dolarlar 2019-09-10 13:31:18

Yaya kaldırımları yayalara aittir.

Avatar
burak 2019-09-10 13:37:28

Çok Şükür Başkan MOdern Pazar Çevresi bu hafta temizleendi inşAllah tekrar 2.elcilee müsade edilmez arabaların üstünde piknik tüpü satıyorlar ya araba koyacak yerimiz kalmadı

Avatar
xxx 2019-09-10 15:41:54

tüm sokaklarda bunu yapmalısınız, şikayete göre gelen yer için istisnayi değil.
zabıtalarınız sokak sokak gün gün dolaşmalı.

Avatar
Qvp 2019-09-10 14:57:05

Esnafdan aldiginiz paralarin hatrina kaldirim isgaline ses çikarmadiginizida söyleyin. Bizde zabita demek ruşvet demek malesef. Şahit olmayan varmi