banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da zabıta dilencilere göz açtırmıyor

Samsun'da dilenmeyi meslek edinen üstelik bu işe çocuklarını da katan şahıslara zabıta ekipleri göz açtırmıyor.

banner269

Samsun'da zabıta dilencilere göz açtırmıyor

Samsun'da dilenmeyi meslek edinen üstelik bu işe çocuklarını da katan şahıslara zabıta ekipleri göz açtırmıyor.

04 Ocak 2020 Cumartesi 11:58
Samsun'da zabıta dilencilere göz açtırmıyor

Samsun İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafında şehir genelinde yürütülen denetimler ve takipler sonucunda, ‘dilenmeyi meslek haline getiren’ dilencilere göz açtırılmıyor.

İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçenin birçok noktasında başta yabancı uyruklu şahıslar olmak üzere vatandaşların duygularını sömüren dilencilere karşı denetim gerçekleştirdi. Ekipler tespit ettikleri noktalarda, cami avlularında, ara sokaklarda ve yol kenarlarında çocuklarıyla birlikte dilenerek vatandaşların duygularını istismar eden yerli ve yabancı şahıslara göz açtırmadı. Denetimlerde küçük yaştaki çocukları kullanarak vatandaşların manevi duygularını sömüren dilencilerin Suriyeli uyruklu ve kadın olması dikkat çekti. Toplamda beşi çocuk, ikisi yetişkin olan bayan dilencilerin yabancı uyruklu olduğu belirlendi. Ekiplerce yakalanan dilenciler idari işlemleri ve üst araması yapılması için Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı Dilenci Toplama Merkezine götürüldü. Burada üst aramasından geçirilen dilencilerin bazılarının üzerinden para çıkmaması şaşkınlık oluşturdu. Zabıta Müdürlüğü ekipleri dilencilere 153’er lira idari para cezası yazdı.

ÇÖZÜM BULUNACAK

Dilenciliğin önüne geçebilmek için vatandaşları duyarlı olmaya davet eden İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı, “Zabıta ekipleri yakaladığı dilenciye ceza kesip üzerinden çıkan paraya devlet adına tutanakla el koyuyor. İşlemleri tamamlanan dilenci hukuken alıkonamayacağından tekrar sokağa dönüp dilenmeye devam ediyor. Dilenciliği bitirmenin yolu para vermemek, ihtiyaç sahiplerini ilgili kuruluşlara yönlendirmektir. Sektör haline getirilen dilencilik ancak halkımızın duyarlılığıyla ortadan kaldırılabilir. İlçemizde dilencilere karşı yürüttüğümüz mücadeleyi şehir genelinde yapmaya devam edeceğiz. Halkımız Alo 153 Çözüm Merkezimizi arayarak görüşlerini bizlerle paylaşabilir, önerilerde bulunabilir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakikat 2020-01-04 17:41:34

akıllı olun, uyanık olun, merhamet duygularınızın istismar edilmesine izin vermeyin, bu asalakları daha fazla beslemeyin!

Avatar
İbrahim Furkan 2020-01-04 19:45:11

Bunları toplayıp yok etmek lazım. Çocukları da ellerinden alıp devletin sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum

Avatar
vatandaş 2020-01-04 12:04:30

uyuşturucuya çözüm bulunmalı önce !!

Avatar
Ahmet 2020-01-04 12:29:44

Cuma günleri Cami önlerinde çok rahatsız ediyor lar cemaati

Avatar
S. S. 2020-01-04 13:25:54

Kendileri neysede yanlarında küçücük çocuklar var onlara çok acıyorum.

Avatar
sezai 2020-01-04 20:51:00

kendini acındıran insanlardan uzak durun, profesyonel kaşarlar, devlet diye bir şey yok girip çıkıyorlar alışmışlar

Avatar
Büyükşehir zabıta 2020-01-04 21:09:58

Samsun da Büyükşehir zabıta ekibi il genelinde 2019 yılında 450 dilenci yasal işlem yaparak 130 dilenciye ceza yazmiş, üzerinde aramada yaklaşık 20-30 bin çikan tutar encümen kararı ile kamuya geçirilmiştir.

Avatar
Huseyin 2020-01-05 00:23:55

Tranwayda devamki zorla vatandads kagit mendil satma gibi dilencilik yapan kadin var para vermeyeni resmen dovuyir bagirip cagiriyor buna izin verilmemeli bence