banner388

Samsun'da yüzde 100 burslu girdikleri okulu dereceyle bitirdiler

Samsun'un İlkadım ilçesinde liseye yüzde 100 burslu giden 6 öğrenciden birincisi okul birincisi diğeri ise okul ikincisi oldu.

Samsun'da yüzde 100 burslu girdikleri okulu dereceyle bitirdiler

Samsun'un İlkadım ilçesinde liseye yüzde 100 burslu giden 6 öğrenciden birincisi okul birincisi diğeri ise okul ikincisi oldu.

13 Haziran 2017 Salı 17:09
Samsun'da yüzde 100 burslu girdikleri okulu dereceyle bitirdiler

Samsun haber - Samsun'un İlkadım ilçesinde 9 yıl önce Subaşı İlköğretim Okulu'nda okuyan 4'üncü sınıf öğrencilerden voleybol takımı kuruldu. Bir çok turnuvada başarı elde eden takımda 6 sporcu özel bir okulda yüzde 100 burslu okuma şansı kazandılar. 4 yıllık eğitimleri tamamlanan 4 öğrenciden 18 yaşındaki Levent Taflan okul birincisi, Sercan Özalp ise okul ikincisi oldu.

İMKANSIZ DEĞİLDİ

Okul birincisi Levent Taflan yaptığı açıklamada, "3'üncü sınıfta başladığım voleybola lise bitene kadar devam ettim. Sağolsun hocalarımız elimizden tuttu ve voleybolda başarılar elde ettik. 8'inci sınıfı bitirdiğimizde özel bir okul bize burs verdi. Lise ikinci sınıfta da Alt Yapılar Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 4'üncüsü olduk. Bir sonraki yıl ise Türkiye 5'incisi olduk. Yine il birincilikleri kazandık. Voleybolda birçok başarı kazandık ancak derslerimizde de başarılı olduk. Okul birincisi olarak bu yıl mezun oldum takım arkadaşım da okul ikincisi oldu. Voleyboldaki takım arkadaşları olarak hiç ayrılmadık. Liseyi de beraber okuduk başarılar elde ettik çok mutluyuz. Antrenmanlarla dersleri bir arada götürmek zordu ama imkansız değildi. Derslerimle spor hayatımı aynı başarıda devam ettirdim. Hedefim üniversitede uluslalar arası lojistik ve ticaret bölümünü okumak. Sporu da bırakmayacağım hayatımda her zaman olacak" dedi.

SPOR YAPMAK ÖNEMLİ

Okul ikincisi Sercan Özalp ise, "Özel bir okul bizi istedi ve burslu olarak eğitim aldık. Orada da başarılar elde ettik. Herkeste yanlış bir algı var aslında. 'Spor yapan çocuk derslerde başarısız olur' diyorlar bu doğru değil. Spor yaparken ders çalışılabiliyor. Bu imkansız değil. Bu öğrencinin içinde olacak ve düzenli bir şekilde çalışabilecek. Spor yapmak çok önemli. İnsanı sakinleştiriyor. 6 takım arkadaşı hep bir arada olduk. Hiç ayrılmadık.  Üniversitede de spor yapmaya devam edeceğim Acil Tıp teknisyeni olmak istiyorum" şeklinde konuştu.


8 yıllık takım antrenörü Turan Yüzüak, "2009'da voleybol takımını kurduktan sonra bu çocuklarımın yanındayım. çok güzel başarılar elde ettik. Voleybolda kazandıkları başarılar sayesinde bir özel okula yüzde yüz burslu olarak girdiler. Ayrıca 6 öğrencimden birisi okul birincisi diğeri okul ikincisi oldu. Çok gururlandık. Çocuklarımıza eğitimle beraber spor yaptırıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.