banner388

Samsun'da yurtlarda kalan 200 çocuk...

Samsun'da yurtlarda kalan çocuklar daha iyi gelişim için ev ortamına yerleştirilecek.

Samsun'da yurtlarda kalan 200 çocuk...

Samsun'da yurtlarda kalan çocuklar daha iyi gelişim için ev ortamına yerleştirilecek.

23 Mayıs 2017 Salı 09:45
Samsun'da yurtlarda kalan 200 çocuk...

Samsun haber - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, önemli bir projeye başladı. Bu kapsama Samsun'da yurtlarda bulunan çocuklar aile ortamında yetişmesi için koruyucu ailelere verilecek. Çocukların gelişimine katkı sağlayacak bu model Samsun'da hayata geçirildi. İlk etapta yıl sonunda 200 çocuk evlere yerleştirilmiş olacak.

Gazete Gerçek'ten Gülsüm Atik'in haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, verdiği bilgilerde 141 çocuk koruyucu ailelerin yanında bulunuyor. Bakanlık bu ailelere ayda 823 Tl + 212 TL servis ücreti veriyor.  Konuyla ilgili açıklama yapan Balcı, "Ekonomik durumu yerinde olan ailelerimiz arasında o kadar güzel insanlar var ki... Bu paraya hiç dokunmayan ailelerimiz var. Çocuğa ilerleyen dönemde, üniversite eğitimi sürecinde destek olmak için bu parayı bankada biriktirenler oluyor. İnce eleyip sık dokuyoruz. Çocuk da uyum sağlarsa, koruyucu aile yanına yerleştiriliyor. Nasıl ki bir evde erkek çocuk ile kız çocuk beraber büyüyorsa, koruyucu ailelerimiz içinde de erkek çocuğu olup kız evlat verdiğimiz birçok aile bulunmakta. Devlet olarak onlara her türlü maddi-manevi imkanı sunmaya çalışıyoruz. Bakanlığımız büyük bir dönüşümü gerçekleştiriyor. Çocuklarımız 100-200 kişilik koğuşlarda değil 5-6 kişilik sevgi ve çocuk evlerinde bakılıyor. Samsun'da Atakent'teki bir yurdumuz dışında tüm yurtlarımızda bu dönüşümü tamamladık. Bu yurtta 200 çocuğumuz var. 13-18 yaş arası bu çocuklarımızı da ‘Çocuk evleri’ ve ‘çocuk evleri sitesi’ modeli ile yeni evlerine kavuşturacağız. Ardından tüm yurtlarımızı kapatacağız" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.