banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da yolcu otobüslerinde kemer denetimi

Samsun'da polis ekipleri yolcu otobüsünü durdurarak kemer denetimi yaptı.

banner269

Samsun'da yolcu otobüslerinde kemer denetimi

Samsun'da polis ekipleri yolcu otobüsünü durdurarak kemer denetimi yaptı.

04 Eylül 2018 Salı 11:58
Samsun'da yolcu otobüslerinde kemer denetimi

Samsun haber - Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Adalar mevkiinde araçları durdurarak kemer denetimi yaptı. Ankara, Çorum ve Amasya’dan Samsun'a gelen yolcu otobüsleri de durduran güvenlik güçleri kemer takmayan sürücülere ve muavinlere ceza yazarken yolcuları da uyardı.

Sivil ekipler kemer takmayan sürücüleri teker teker tespit edip uygulama noktasına telsiz ile bildirdi. uygulama noktasında da sürücülere ceza yazıldı.

Samsun Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Hüseyin Şafak yaptığı açıklamada “Bakanlığımızın tarafından emniyet kemeri uygulamalarını arttırmamız yönünde bize yazı geldi. Şu an tüm araçlar üzerinde, özellikle yolcu otobüsleri üzerinde uygulama başlattık. İlk olarak otobüslerde bulunan yolcularımızı uyarıyoruz. Daha sonra ise cezai işlem uygulayacağız. Onlara emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu vurguluyoruz. Bu bir toplumsal sorumluluk projesi. Herkesin kemer takması gerekiyor. Geçen bayramda 143 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetti. Bu kazalarda eğer emniyet kemeri takılı olsaydı en az yüzde 70 oranında vatandaşımızı kurtarabilirdik. Şu an yaptığımız uygulamada ise yolcu otobüslerini durdurarak kemer takmayan sürücülere ve muavinlere cezai işlem uyguladık. Kemer takmayan yolculara ise uyarılarda bulunduk. Ancak 5 günlük bir süreçten sonra artık kemer takmayan yolculara da cezai işlem uygulamaya başlayacağız” dedi.


 

Son Güncelleme: 04.09.2018 13:24
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunKemer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan ölmez 2018-09-04 14:15:38

Anlaşılan para tükendi iyice kemere takmışlar artık...