banner388

Samsun'da yol ortasında gizemli mezarlık

Samsun'da yol ortasında bulunan ve bir evliyaya ait olduğu düşünülen mezar gizemini koruyor.

Samsun'da yol ortasında gizemli mezarlık

Samsun'da yol ortasında bulunan ve bir evliyaya ait olduğu düşünülen mezar gizemini koruyor.

12 Şubat 2018 Pazartesi 11:55
Samsun'da yol ortasında gizemli mezarlık

Samsun'un İlkadım ilçesi Ataköy Mahallesi'nde yol ortasında bulunan mezar gizemini koruyor. Civardaki vatandaşlar ise asırlar önce bir köy imamı tarafından etrafı çevrilen ve yol ortasında kalan mezarın bir evliyaya ait olduğunu düşünüyor.

Yıllardır bölgede yapılan yol çalışmalarına rağmen mezarın yerini değiştirmeye kimse cesaret edemedi ve mezar yol ortasında kaldı. Bir inanışa göre, mezarı demir parmaklıklarla çeviren imam gece kalkıp evinin penceresinden baktığında, mezarın içerisinden bir ışık yandığını görüyor ve bunu tüm köye yayıyor. 

"YOLDAN KALDIRMAYA CESARET EDEMEDİLER"

Dedelerinin bu mezarda yanan bir ışık gördüğünü ve mezarın bir evliyaya ait olduğunu belirten Ataköy Mahallesi Muhtarı İsmail Üstün, "Bu mezar yaklaşık 4 asırdır var. Dedelerimizden dinlediğimiz kadarıyla mezarlığın içerisinde sürekli bir ışık yanıyormuş. Daha sonra bunu bir köy imamı görmüş ve asırlar önce mezarın etrafını çevirmiş. Burada bir evliyanın olduğu söyleniyor. Tabii ne kadar doğru onu bilemiyoruz. Ancak buraya geçmiş yıllarda belediye ekipleri geldi ve yol çalışması yaptılar. Onlar da yolun ortasında olan bu mezarı kaldırmaya cesaret edemedi" ifadelerini kullandı. 

Civardaki vatandaşlar da mezarın bir evliyaya ait olduğuna inanıyor. Mezarın kime ait olduğu ise hala öğrenilemedi. 

Son Güncelleme: 13.02.2018 11:56
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunMezarlık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2018-02-12 17:12:28

İmam efendinin milliyetini araştırmak gerek..,

Avatar
ahmet 2020-10-08 04:42:01

O zamanlar büyükşehir belediyenin kepçesi kaldıracaktı da kepceçi çarpılıp ölmüştü ya sonra başka kepceçi geldi oda öldü öyle kaldı orası yaaaaaaaaaaaaaaaaaa