banner388

Bu hafta köşe yazımda 19 Mayıs gibi özel bir günde koşulan ve Türkiye’de ilk defa kulüpler bazında yapılan Uluslararası Yarı Maratondan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz ki, Cumartesi günü saat 09:20’de verilen startta 41’i bayan, 139’u erkek olmak üzere toplamda 180 atlet katılmıştı. Yarışma gününün bir gün öncesinde üç kulübün sporcuları ve idari menajerleri ile görüşme fırsatı buldum. 19 Mayıs gibi özel bir günde final yarışmasının olması gerçekten beni çok mutlu etti.  Bu yarışma vesilesi eksiklerimizin bu kadar çok oluşunu bir kez daha gözler önüne sermiş olduk. 

SAMSUN’DA MARATONA İLGİ YOK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün idari menajeri Mehmet GÜNDEM ,‘’5 yıldır bu kulüpte görev alıyorum. Kulübümüz bu sene de yapılan Avrupa Kulüpler Kupasını Lizbon’da alarak Avrupa Şampiyonu olmuştur. Son 25 yılda kulübümüz mesafelerde damgasını vurmuştur. Fakat eskisi gibi Samsun’da maratona ilgi yok. Katılım ve ödüller bakımından eksiklikler olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

ÖDÜL SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLMELİ

Galatasaray Spor Kulübünün Menajeri Şükrü ÇAPRAZLI, ‘’Öncelikle sporcularıma çok güveniyorum. Kendi sporcularımızın başarısı bizi daha da gururlandırıyor. Türkiye’deki ödül sisteminde aksaklıklar var. Ödül sistemi değişirse eğer sporcularımızdan daha fazla verim alabileceğimizi düşünüyorum.’’dedi.

SPORCUYU KAZANMAKTAN YANAYIZ

Beşiktaş J.K kulübünün İdari Menajeri Ömer ARAS ise yarışma ile ilgili şunları söyledi. ‘ 19 Mayıs gibi özel bir günde final yarışmasının olması çok anlamlı. Biz kulüp olarak amatör ruhla sporcu yetiştiriciyiz. Atletizmde bütün yaş kategorisinde toplam 123 lisanslı sporcum var. Kulüp olarak sporcuya destek vermek ve kazanmaktan yanayız. Belediye takımları devletten desteğini sonuna kadar alabiliyor. Fakat bizim gibi özel kulüpler, takımımıza  gönül verenlerin ve bağışçılarımızın desteği ile sporcularımıza destek çıkıyoruz. Bundan dolayı Beşiktaş J.K yöneticilerine ve gönül veren herkese teşekkür ediyorum.’ Dedi. 

SAMSUN HABER OLARAK TEŞEKKÜR EDERİZ

19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu için Samsun’a gelen ve görüşme talebimizi kabul eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi atletleri ve İdari Menajeri Mehmet GÜNDEM’e, Galatasaray Spor Kulübü atletleri ve İdari Menajeri Şükrü ÇAPRAZLI’ya ve Beşiktaş J.K bayan atletleri ve İdari Menajeri Ömer ARAS’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.