banner388

Samsun'da yerli otomobil üretimi için yer tahsis edildi

Samsun'un Havza ilçesinde yerli otomobil üretimi yapılabilecek arazi tahsis edildi.

Samsun'da yerli otomobil üretimi için yer tahsis edildi

Samsun'un Havza ilçesinde yerli otomobil üretimi yapılabilecek arazi tahsis edildi.

22 Kasım 2017 Çarşamba 15:56
Samsun'da yerli otomobil üretimi için yer tahsis edildi

Samsun haber - Türkiye'nin yerli otomobil atağının ardından iller adeta yarışa geçti. MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin'in yerli otomobil üretimi Samsun'da yapılsın çağrısının ardından bir açıklamada Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'den geldi. Başkan İkiz, otomobil üretimi için talep gelmesi halinde Havza Organize Sanayi Bölgesinde bedelsiz 10 bin dekarlık arsa tahsisine de hazır olduklarını duyurdu.

Başkan İkiz, Havza OSB'nin alt yapısı tamamlanmış, genişleme alanları ile 10 bin dekarlık alanı ile Karadeniz'in en büyük OSB'si olduğuna dikkat çekerek lojistik ağ olarakta otomobil üretimi için en uygun yer olduğunu söyledi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ziya KUL 2017-11-22 16:59:37

Gerek Samsun ticaretiyle ilgilenenler, gerek Samsunlu siyasetçiler, gerekse Samsun medyası Cenabı Allah akıl dağıtırken helada falandı kesin.Yoksa böyle hayaller kurmazlardı.Anadolu grubu Isuzuyla Kocaelide,Bmc kamyon otobüsleriyle İzmirde, Kıraça holding Karsanla Bursada, Zorlu holding vestelle Manisadaki fabrikaları dururken kalkıp altyapısı olmayan bir yerde otomobil üretmeyi kabul edecekler öyle mi?Sizde akıl olsaydı tekkeköye lojistik yapıp 80 km uzağına otomobil fabrikası fikir atmazdınız.Kaldı ki bırakın arsa vermeyi fabrika dikseniz yine yerli oto Samsuna gelmez.Ya ortaklardan birinin olduğu şehirde ya da Akdenizde bir yerde üretilecek yerli oto.Bekleyin ve görün.

Avatar
Ali Balbal 2017-11-22 20:16:22

Sayin valim sayin STSO baskani arazi yetersizliginden bahsedersiniz surekli demekki yeterli irade olursa arazi bulmada sorun olmaz istenirse o arazi yaratilir.Ama sorun istemek , yaratici olmak ,yeterli iradeye sahip olmak bulundugun topraklara sahip cikmak bunlarin hepsi varsa sorun yok Samsunun en buyuk sorunu bu vizyonlara sahip yoneticilere sahip olamamasidir.Haydi samsun onlarin yerine sizler konusun.Hersey buyuk Samsun icin.

Avatar
KAAN TÜRK 2017-11-23 09:52:27

Ne olursa olsun eğer tepeden baskı gelirse o fabrika Havza' ya kurulabilir. Sonuçta Anadolu' nun ortalarında sayılacak bir nokta. Ankara' ya yakın. C.Başkanı isterse bu iş olur.

Avatar
Can 2017-11-23 10:10:50

Samsun merkez, Çarşamba, Ondokuz Mayıs dururken neden havza hem dağlık hem iklim koşulları sert ulaşım nerede iyi düşünülmesi lazım bu işin

Avatar
Hüseyin Akdoğan 2017-11-27 10:48:53

Gelecekte dünyada en ciddi sektör olacak elektrikli otoda yerli aracın üretimine Havadan da 10.000 da ücretsiz HOS de yer teklifi yerinde karar.liman ile demiryolu bağlantılı indirme bindirme rampası,Merzifon hava alanı,20 dak.,Karayolu bağlantıları dört yol ağzı, Genişlemeye uygun arazi.Altyapısı olduğu söylenen ege, Marmara bölgeleri sıkışık, yeni devasa işlerin kurulması açısından hem fiziksel olarak hem sosyal olarak hem de jeostratejik olarak uygun olmadığını düşünüyorum. Rusların yaptığı gibi büyük sanayi kuruluşlarının ülkenin uygun yerlerine yaymak daha doğru olacaktır.Umarım bu yönde bir seçim yapılır...