banner388

Samsun'da yeni kuş türü tespit edildi

Samsun'da görülen Gribaşlı Kızkuşu yeni kuş türü olarak kayıtlara geçti.

Samsun'da yeni kuş türü tespit edildi

Samsun'da görülen Gribaşlı Kızkuşu yeni kuş türü olarak kayıtlara geçti.

13 Mart 2018 Salı 11:14
Samsun'da yeni kuş türü tespit edildi

Samsun haber - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ekipleri Samsun Kızılırmak Deltası’nda Gribaşlı Kızkuşu görüntüledi. Çin’in kuzeydoğusu ile Japonya arasında üreyen bu kuş türü Güney Asya’nın kuzeyinde Hindistan’ın kuzeydoğusu ile Kamboçya arasında ve Japonya’da Honşu Adası’nın güneyinde kışlıyor. 35-37 cantimetre olan kuşlar Türkiye'de ilk defa görüntülendi.

Gribaşlı Kızkuşu daha önce Sri Lanka, Rusya, Avustralya, Filipinler ve Endonezya gibi ülkelerde görüldü.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar ülkemizde 483 adet kuş türü tespit edilerek kayıt altına alınmıştı. Şimdi de Samsun Kızılırmak Deltası’nda görülen Gribaşlı Kızkuşu 484. kuş türü olarak kayda geçirildi. Bu kuş ile birlikte var olan tabii hayatımızın zenginliğine bir değer daha katıldı. Bu bizler için mutluluk verici bir durum" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.