banner388

Samsun'da yeni dönem başlıyor

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun’da artık ikili eğitimden tekli eğitime geçiyoruz. Şu an Samsun’da okul ihtiyacımız yok. Ancak Samsun büyür ve göç alırsa okul ihtiyacı ortaya çıkar. Şu an yeni okul binası yapmayacağız" dedi. 

Samsun'da yeni dönem başlıyor

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun’da artık ikili eğitimden tekli eğitime geçiyoruz. Şu an Samsun’da okul ihtiyacımız yok. Ancak Samsun büyür ve göç alırsa okul ihtiyacı ortaya çıkar. Şu an yeni okul binası yapmayacağız" dedi. 

03 Temmuz 2019 Çarşamba 17:24
Samsun'da yeni dönem başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda oluşturulması planlanan ‘Tasarım Beceri Atölyeleri’nin kurulmasına yönelik 2023 Eğitim Vizyonu toplantısı Vali Osman Kaymak ve iş insanlarının katılımıyla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, “2023 Eğitim Vizyonu’nun amacı; önümüzdeki üç yıl eğitimimizin nasıl bir sistemi öngördüğü, üç yıl içerisinde nasıl bir yol haritası izleneceğini tüm kamuoyu ile paylaşması amaçlanmaktadır. Çocuklarımıza sadece teorik bilgi çerçevesinde çocuğu donatmak değil, aynı zamanda becerilerini ortaya çıkarabilecek bir eğitim sistemini kurgulamak, sadece çocuğu maddi olarak ele almak değil, onu mana dolu ele alacak eğitim sistemi ön görülmektedir. Okullarımızda kodlamadan, yazılıma, zekâsal çalışmalarından, sanatsal çalışmalara kadar bir dizi atölyeler kurmak istiyoruz. Hatta günlük yaşam becerilerinden tutunda sosyal hayatta becerilerini kolaylaştıracak becerileri kazandırmaya ilişkin atölyeler yaptırmak istiyoruz” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen’in konuşmasının ardından, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan okullarda Tasarım Beceri Atölyeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 

OKUL İHTİYACIMIZ YOK

Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Sizler bütün iş hayatınızda görüyorsunuz; bir tornavidayı kullanamayan, ütüsünü yapamayan ve her şeyi anne ve babadan bekleyen çocukların burada çok değişik becerilerle çocuklarımızı hayata hazırlamış olacağız. Bence Samsun’a yapılacak iyiliklerden birisi bu olacaktır. Sizlerde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yapılacak bu iyiliğin bir parçası olacaksınız. İlkokuldan başlanarak tüm öğretim kademelerinde okullara çocukların sahip oldukları yetenek kümeleriyle ilişkilendirilmiş becerilerin uygulama düzeyinde kazandırılabilmesi için tasarım beceri atölyeleri kurulacaktır. Bu atölyeler ile öğrenilen bilgilerin yaşam becerisine dönüşmesi sağlanacaktır. Bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı bu atölyeler çocuğun kendisini, meslekleri, çevresine tanımasına yardımcı olacaktır. 
Değerli arkadaşlar, bu atölyelerdeki etkinlikler bilim, sanat, spor ve kültür odaklı yapılandırılacak ve bu atölyeler yeniçağın gerektirdiği problem çözme, eleştirel düşünme, üretkenlik, takım çalışması ve çoklu okuryazarlık becerilerinin kazandırılması için somut mekânlar olarak düzenlenecektir. Tasarım beceri atölyeleri öğrencilerin derslere yönelik bilişsel becerilerini yaparak, yaşayarak, deneyimleme fırsatı veren, sadece tüketen bireyler olmak yerine üretim sürecini de destekleyecek nitelikler kazandıran, bunula birlikte öğrencilerin duyuşsal ve psiko-motor becerilerini de geliştiren ortamlar olarak bütüncül bir yaklaşımla tasarlanmıştır. Eğitim çok önemlidir. Sonuçta bunlar bizim çocuklarımızdır. Sizler şehrimizin çok değerli iş insanlarısınız. Sizler okullara ve Samsun’a büyük katkılar yaptınız. Samsun’da artık ikili eğitimden tekli eğitime geçiyoruz. Şu an Samsun’da okul ihtiyacımız yok. Ancak Samsun büyür ve göç alırsa okul ihtiyacı ortaya çıkar. Şu an yeni okul binası yapmayacağız. Arkadaşlar bu okullarımızda eğitim gören çocuklarımızı vatana, millete ve hayata iyi hazırlamaktır. Samsun bence burada çok önemli bir pozisyon alabilir ve Türkiye’ye önderlik yapabilir” ifadelerini kullandı. 
Vali Kaymak’ın konuşmasının ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti. 

Toplantıya ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ilçe kaymakamları, iş insanları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sinem 2019-07-03 23:17:55

Okul ihtiyacı yokmuymuş çok komikkkk sinif mevcutları 45 50 arası sayın valim daha nasıl okul ihtiyacı olmasın

Misafir Avatar
paşa 2019-07-04 08:13:12 @Sinem

özel okul demek istemişlerdir. orada bulunanların hangisinin çocuğu devlet okuluna gidiyor acaba. seni beni düşünen mi var !

Beğenmedim! (0)
Avatar
Samsunlu 2019-07-03 23:41:22

Sayın Vali acaba ilkokullarda 30 öğrenciden fazla mevcutlu sınıfların olduğunu unutuyormu.sakın okul yapmayalım,kadınlar konağı falan yapılsın ne işe yarıyorsa artık

Avatar
Ali 2019-07-04 07:30:58

Samsunda iş yok, gençler sokaklarda toplu taşıma ücretleri almış başını gitmiş sizler indirim yapılması için çalışın milletin valisi olun sheraton hotel de toplantı odalarına paraları peşkeşleueceğinize biraz halkın içine girin audiler hediye geliyor zaten içişlerinden size eğitim sistemi yanlış bilgisiz bir toplum yetiştirmeyi akp ile el birliği ile başardınız ama haklarımızı helal etmiyoruz tıskırırcasına boğazınızdan gelsin geri sen gibi sizin gibi tüm ülkeye ihanet için el birliğine vermişleri

Avatar
Samsun gunesi 2019-07-04 08:53:27

ALLAH RIZASI ICIN SU OKULLARA BIRI GITSIN BAKSIN SINAVA GIRDIM KAC OKULDA OKULLAR SAVASTAN KALMIS GIBILER YAZIK O COCUKLARA BU ULKEDE UMURSUZLUK HAT SAFHADA SALDIM CAYIRA MEVLAM GAYIRA ANADOLU KOLEJI BELEDIYE ILKGRETIM 19 MAYIS LISESI OKADAR PISLIK DOKUKLUK OLAMAZ YA YIKIN BUNLARI YADA BASTAN YAPN SIRALAR DUVAR TUVALETLER BIRAKILMIS KADERINE HERYER BOYLE BIYERDE ASLA KAL8TELI BIR EGITIM OLAMAZ HIJYEN DIYE BIRSEY YOK GELISMIS ULKELER NIYE BU KADAR ONDE CUNKU ONLARDA BOYLE SEYLERI GOREMEZSN DISIPLIN DENETIM HERSEYIN EN IYISINE LAYIK GORUYOLAR MILLETINI BU ULKENIN DENETIM GUVENLIK UMURSAMAZLK ASILMAZSA BOYLE SAYIKLARIZ HER KONUDA OKUL BIR ULKENIN EN ONEMLI YUKSELIS YERIDIR SAMSUNDA YUZDE 90 BERBAT OKULLAR BIR GIDELIM BAKALIM DENILIYRMU KESKE BEN SU SEYRIN EN YETKILISI OLSAM BURASI DUNYANIN HAYRANLIKLA BAKTIGI SEHIR OLUR INS BIRGUN HAYALLIM BU SEHRN MUHTESEM BIYER OLMASI HIC SANMIYORUM AMA BIR UMUT CUNKU BIZIM MILLETTE VURDUM DUYMAZ BANANE KAFASI OZELLIKLE OKULLARI YETKILI YERLERE DURUMU ANLATACAM YAZIK YA GERCEKTEN YAZIK GUNAH O COCUKLARA

Avatar
Soner aslan 2019-07-04 09:30:23

Okul ihtiyacına gerek yok ki çocukların okula gitmesine gerek yok ki bence okulları kapatsınlar zaten eğitim yok eğitimin olmadığı yerde ojulada ihtiyaç yok Vali doğru söylemiş okul ihtiyacı yok diye olanlarıda kapatsınlar bence