banner388

Samsun'da 'Yeni doğanlar Yeni Başlangıçlar' Sempozyumu yapıldı

Samsun’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi konferans salonunda ‘Yeni Doğanlar Yeni Başlangıçlar’ başlıklı sempozyum yapıldı.

Samsun'da 'Yeni doğanlar Yeni Başlangıçlar' Sempozyumu yapıldı

Samsun’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi konferans salonunda ‘Yeni Doğanlar Yeni Başlangıçlar’ başlıklı sempozyum yapıldı.

04 Nisan 2017 Salı 19:30
Samsun'da 'Yeni doğanlar Yeni Başlangıçlar' Sempozyumu yapıldı

Samsun Haber- Samsun’da Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi konferans salonunda ‘Yeni Doğanlar Yeni Başlangıçlar’ başlıklı sempozyum yapıldı.

Düzenlenen sempozyumun açılışında konuşma yapan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, “Hastanemizde ilk defa böyle bir sempozyum düzenliyoruz. Buraya katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım sizler için de güzel geçer ve bilgilendirici olur” diye konuştu.

Yeni Doğanlar Hakkında Önemli Bilgiler

Domaç’tan sonra söz alan ve sempozyum hakkında bilgi aktarımında bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç, “Yeni doğanlar ve yeni başlangıçlar konusu çok önemli. Her canlı özellikle de insanoğlunun doğumu, doğum süreci ve büyüme sürecindeki bir takım özellikler, farklılıklar burada tartışılacak. Yeni doğan dönemi doğumdan sonraki ilk 28 günü kapsıyor. Bebeğin sağlıklı doğması için bütün şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Bebeği etkileyen genetik faktörler, doğumdan sonra veya doğum sırasında enfeksiyon hastalıklarına sebep olabilir. Bunların hepsi, çevresel faktörler, beslenme ve ilgi çok önemlidir. Bu sempozyumun herkes açısından olumlu geçmesini diliyorum” dedi.

Sempozyum, açılış konuşmalarının sonrasında hocaların katıldığı 2 oturum şeklinde sürdürüldü. 1. oturumda Prof. Dr. Sırrı Kılıç, Prof. Dr. Canan Aygün, Neonatoloji Uzmanı Onur Bağcı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Emrullah Beyazyıldız, kendi alanları hakkında bilgilendirici sunum yaptılar.

Sempozyumun 2. oturumunda ise Uzm. Dr. Alaiddin Domaç, Kardiyoloji Uzmanı Mehmet Küçük ve Hemşire Nigar Aydın’ın sunumlarıyla devam etti. Oturumların sunumları bittikten sonra sempozyuma katılan konuşmacılara plaket takdim edildi. Düzenlenen programa ayrıca Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Güney, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, Gazi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mahmut Ulubay ve çok sayıda davetli katıldı.

Son Güncelleme: 04.04.2017 19:33
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.