banner388

Samsun'da Yaşlı ve Engelliler İçin ''Umut Evi''

Samsun Havza’da “Umut Evi”nin açılışı gerçekleştirildi.

Samsun'da Yaşlı ve Engelliler İçin ''Umut Evi''

Samsun Havza’da “Umut Evi”nin açılışı gerçekleştirildi.

02 Aralık 2016 Cuma 16:36
Samsun'da Yaşlı ve Engelliler İçin ''Umut Evi''

Yaşlı ve engelli vatandaşların bağımsız koşullarda hayatlarını sürdürebilmesi amacıyla Havza’da açılan Umut Evi, yapılan törenle hizmete girdi. Umut Evi’nin açılış töreninde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Meclis Başkanvekili Turan Çakır, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk yer aldı.
Gerçekleştirilen program sonrası evde yaşamını sürdüren yaşlı ve engelli vatandaşlarla sohbet eden Vali İbrahim Şahin, “Allah kimseyi muhtaç duruma düşürmesin. Bakıma muhtaç olarak yaşam sürdürmek gerçekten zor. Psikolojik açıdan büyük çöküş yaşayan bireylerimizi ev ortamında yabancılık çekmeden, güçlü aile bağları kurulmasıyla bu zorlukların üstesinden gelinecektir. Allah nasip ederse bu tür evlerin sayısını ilimizde artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Yaşlılara ve engellilere hizmet ibadettir
Yaşlılara ve engellilere hizmet etmeyi ibadet gibi gördüğünü belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuyu çok ciddiye alıyoruz. Huzurevlerimizde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireylerimizin moralini yüksek tutmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Fırsat buldukça onları ziyaret ediyoruz. Yaşlılar herkesten çok ilgi bekliyor. O yüzden ilgimizi üstlerinden hiçbir zaman çekmemeliyiz. Böylesine güzel bir uygulamanın hayata geçmesine ön ayak olan devletimize ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 05.12.2016 12:37
Anahtar Kelimeler:
SamsunEngelliYaşlı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.