banner388

Samsun'da yaşlı kadın 18 yıldır yatalak eşine bakıyor

Samsun'da 18 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 66 yaşındaki Mustafa Dursun'un ihtiyaçlarını eşi Nezaket Dursun karşılıyor.

Samsun'da yaşlı kadın 18 yıldır yatalak eşine bakıyor

Samsun'da 18 yıldır yatağa bağımlı yaşayan 66 yaşındaki Mustafa Dursun'un ihtiyaçlarını eşi Nezaket Dursun karşılıyor.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 12:36
Samsun'da yaşlı kadın 18 yıldır yatalak eşine bakıyor

Samsun haber - Samsun'da projeleştirip hayata geçirilen Evdeki Hayatlar projesi kapsamında 18 yıldır felç olan Mustafa Dursun'un evine ziyaret gerçekleştirildi. İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi'nde yaşayan Dursun ailesinin evinde doktor ve hemşire Mustafa Dursun'un sağlık kontrolünü yaptı. 60 yaşındaki 3 çocuk annesi Nezaket Dursun, 18 yıldır felçli eşinin bakımını yapıyor. 


"BİZİ ZİYARET EDİYORLAR"

İki gelini ile 2 katlı evde yaşayan Nezaket Dursun, "Eşim belinden ve boynundan geçirdiği ameliyatlar sonucu felç kaldı. Sadece başını hareket ettirebiliyor. Sağolsun sağlık ekibi her ay evimize gelip bizi ziyaret ediyor. Gereken kontrolleri yapıyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Eşimin bakımını ben yapıyorum. Gelinlerim ve çocuklarım da bana yardımcı oluyorlar. Hep beraber eşimin bakımını gerçekleştiriyoruz" dedi.

"ACİZ DEĞİLİM"

Eşini çok sevdiğini söyleyen felçli Mustafa Dursun, "Hastalık sonucu böyle oldum. Ama bu durumu veren de alan da Allah. Ben böyleyim diye aciz değilim. Felçli olmama rağmen yattığım yerden namazımı kılıyorum ibadetlerimi yapabiliyorum. Eşimden ve devletimizden Allah razı olsun" diye konuştu.

"NE OLDU BİZE BÖYLE"

Basın İlan Kurumu İl Müdürü Mustafa Bayraktar'da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ülkemizde insan sorunu yok insanlık sorunu var. Ne oldu bize böyle. En hafif ifadeyle birbirimize tahammül edemez olduk. Toplumsal bilinç oluşturmaya çalıştırdığımız ve bugüne kadar ciddi mesafe kat ettiğini düşündüğüm 'Evdeki Hayatlar' projesi ile sevgi, saygı ve hoşgörü ve anlayış alanında yeni bir sayfa açtık. Normalde yapılması gereken davranışlarımız geldiğimiz noktada özellikliymiş gibi görülüyor. Yıllardır evlerinde hastalarına bakan ailelere devletin göstermiş olduğu destek ve şefkatin yanında insanlarımızın da aynı hassasiyetle yaklaşması lazım. Bu proje kapsamında gittiğimiz evlerde gördüğümüz manzara gerçekten insanı etkiliyor. O dört duvar arasındaki sevgi, sabır, fedakarlık, adanmışlık ve yaşama tutunma çabası kelimelerle ifade edilemez" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.