banner388

Samsun'da yaşanan tramvay kazaları

Samsun'da yaşanan trafik kazaları kameralara yansıdı. Dikkatsiz vatandaşlar ölüm ile burun buruna gelirken bazı kazalar hafif şekilde atlatılırken bazen de ağır maddi hasara veya ölümlere neden olabiliyor.

Samsun'da yaşanan tramvay kazaları

Samsun'da yaşanan trafik kazaları kameralara yansıdı. Dikkatsiz vatandaşlar ölüm ile burun buruna gelirken bazı kazalar hafif şekilde atlatılırken bazen de ağır maddi hasara veya ölümlere neden olabiliyor.

20 Mart 2020 Cuma 11:27
Samsun'da yaşanan tramvay kazaları

Samsun'da tramvayın karıştığı bazı kazaların güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Her gün 36,5 kilometrelik bir hatta 29 tren ile hizmet veren Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ’ın güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde vatandaşların dikkatsiz bir şekilde tramvay hattına girdiği gözlenirken, sürücülerin de kırmızı ışıkta geçerek ya trene çarptığı ya da trenin ona çarpmasına yol açtığı ortaya çıktı. Kaza görüntüleri hem tebessüm ettirdi hem de düşündürdü.

BİSİKLETLİ VATANDAŞIN DİKKATSİZLİĞİ

Görüntülerde Atakum ilçesi Mimarsinan İstasyonu’nda seyir halinde olan bir tramvayın altında kalmaktan son anda kurtulan bisikletli vatandaşın dikkatsizliği ön plana çıktı. Gelen treni fark etmeyerek bisikletiyle tramvay hattına giren vatandaş, tramvayın çarpması sonucu savruldu. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan vatandaşın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SİNYALLERE UYMAYINCA KAZA KAÇINILMAZ

Denizevleri İstasyonu’nda ise 'Dikkat Tren Dur' yazılı levhaya ve kırmızı ışığa uymayan sürücü canını hiçe sayarak otomobiliyle hatta girdi. Tramvayın çarptığı otomobil hurdaya dönerken, sürücü ise kazayı ufak sıyrıklarla atlattı.

KURALLARA UYULMASI GEREKİYOR

Vatandaşlara daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, “SAMULAŞ 36 buçuk kilometrelik tramvay hattına sahip. 29 tramvay, 110 tane otobüs ile Samsun'un ulaşımını sağlıyoruz. Raylı sistemimizde 76 tane istasyonumuz mevcuttur. Yaşanan kazaları detaylı olarak incelemekteyiz. Kazanın nerede, nasıl, kim tarafından yapıldığı önemli bilgilerdir. 2019 yılında da kazalar gerçekleşti. Bu kazaların birçoğu hemzenin geçitlerde yaşandı. Bizim ayırdığımız beyaz çizgi ile güvenlik çizgisine uymayan, sisteme, sinyale uymamak gibi sebeplerden kazalar oldu. Biz bu bağlamda personelimizi eğitiyoruz. Karşı taraf ne kadar kusur işlerse işlesin biz bu noktalarda hızımızı minimuma düşürmeye, 20 kilometre üzerinde bir hıza çıkmamaya gayret ediyoruz” dedi.

TELEFONLA KONUŞURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR

Raylı sistemde bir trenin dolu ağırlığının 43 ton olduğuna dikkat çeken Tamgacı, “Trenler bir kara yolu aracı gibi frene bastığınız an duramayabilir. Hızı ve ağırlığı ile doğru orantılı olarak durma mesafesi artmaktadır. Burada vatandaşlarımıza büyük bir görev düşüyor. Bizler ne kadar dikkat edersek edelim onların da dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle raylı sistemde kulağında kulaklıkla, telefonda konuşurken veya dikkatsiz bir şekilde davranmamaları gerekiyor. Trenler ağır tonajlı araçlardır ve onların kazaları diğer araçlara göre daha ağır kazalar ortaya çıkarabilir. Genellikle kazalara baktığımızda saat 15.00 ile 19.00 arasında bir yoğunluk olmaktadır. Kazaların yüzde 50'ye yakını bu saatlerde olmaktadır. Bizler de kendi personelimizi bu saatlerde daha dikkat etmesi konusunda uyarıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Turkel 2020-03-20 12:43:11

Tramvay geçiş noktalarında tramvaya öncelik veriliyor bu öncelik taşıt trafiğini kilitliyor.Tasıtlar nasil ışıklara uyuyorsa tramvayda ışık kurallarına uymasını istiyorum.ozellikle omurevleri atakent tıkış kavşakları trafik çok yoğun oluyor.tasis yeşilde geçerken bir anda kırmızı oluyor.Bunlara çözüm bulursanız sevinirim

Avatar
Samsunlu 2020-03-20 13:47:37

Işık levhaları hala düzeltilmedi insanlar yeşil ışık yanarken birden sarı ve sonra kırmızıya dönüyor bu da insanlarda anlık kararsizliklara götürüyor eski sistem daha güvenliydi değiştirileceği konusun da söylentiler vardı fakat hala aynı..

Avatar
Kemal 2020-03-20 13:24:55

Sürücüler tamam dikkatsiz biz millet olarak dikkatsiz umursamaz bir milletiz de acaba bu geçitler normlara uygun mu acaba yetkililerin de kendilerini ve yaptıkları işi sorgulamaları gerekmez mi?

Avatar
ahmet 2020-03-20 14:18:08

Sayım müdürüm yolların hepsi trafik geçişine zaten açık değil sizin personellerin suçu bir çok kaza bence.

Avatar
Atakumlu 2020-03-20 14:37:46

Vatandaş dalgın aklı bir karış havada sinyalazyona ışıklarını levhaları hiçe sayıyor güvenlik görevleleri bu konuda daha dikkatli olmalı kulübede telefonla oynamamalı halkı uyarmalı

Avatar
umut 2020-03-20 21:28:28

Merhabalar örnek olarak ömür evler tranvay geçitinde trnwy geçtikten sonra uzun bir zaman geçiyor yeşil yanana kadar böyle dengesizlikler var bu trafik ışıkları ile kimler sorumlu ise işibilmiyor çünkü samsunun çoğu yerinde dengesiz ışık ayarları var bi gezip kontrol edilebilse hallolur umarım herkese sağlıklı günler

Avatar
Ersin 2020-03-20 22:34:54

kesinlikle tranvay kavsaklarda kopruyle yukardan gitmeli tek care bu. tipki kurupelit toki ve liman mah. oldugu gibi

Avatar
Çakır 55 2020-03-21 09:42:19

Kesinlikle tramvay sürücülerinin ışıklara müdahale etmemesi gerekir. Tramvaylar da bulunan ışıklara müdahale kumandalarının iptal olması gerekir hem kazalar hemde yoğunluk azalacaktır.