banner388

Samsun'da yapılacak olimpiyatlarda 1500 gönüllü görev alacak

Samsun'da düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı’nda gönüllü görev alacak.

Samsun'da yapılacak olimpiyatlarda 1500 gönüllü görev alacak

Samsun'da düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı’nda gönüllü görev alacak.

16 Haziran 2017 Cuma 14:32
Samsun'da yapılacak olimpiyatlarda 1500 gönüllü görev alacak

Samsun haber - Samsun'da düzenlenecek olan  23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı’nda 1154’ü Türk ve 96’sı yabancı olmak üzere 250’si işitme engelli 1500 gönüllü görev alacak.

5 bin 112 başvurudan 650 işaret dili bilen ve 850 bilmeyen gönüllü görev alması için seçildi. Eğitimlerin sonunda 250'si işitme engelli 500 kişi uluslararası işaret dili tercümanı olarak görev alacak.

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve İşitme Engelliler Olimpiyatı Gönüllü Departmanı Koordinatörü İlkay Aydın, yaptığı açıklamada, Ocak ayında başlayan gönüllü çalışmalarıyla ilgili konuştu. Aydın, "6 aydır köy okulları ziyareti, nevruz kutlamaları, işçi bayramı gibi belirli gün ve haftaların kutlanması gibi sosyal etkinlikler yapıyoruz” dedi.

İlkay Aydın, "İşaret dili bilenler bilmeyenler, çeşitli meslek grubundan, ev hanımından işçisine, güvenlik görevlisine kadar birçok başvuru oldu. Yaklaşık 10 gün süren mülakatlar sonucu seçtiğimiz 1500 gönüllümüz arasında, hiç işaret dili bilmeyenlere haftanın iki günü 3’er saat Atakum Gençlik Merkezinde eğitim veriyoruz. Diğer işitme engelli gönüllülerimiz de 10’ar günlük kamplarla 19 Mayıs Gençlik Kampında konaklama yeme içme gibi gereksinimleri karşılanarak uluslararası işaret dili eğitimi alıyorlar. 1 Temmuz itibarı ile gönüllü köyünde toplanacak gönüllülerimize iş tanımlarını, engellilere nasıl davranılması gerektiğini anlatacak; Deaflympics’in ve Samsun’un tanıtımını yaparak oryantasyonlarını sağlayacağız" diye konuştu.

58 yaşındaki gönüllü Sevinç Özöğüt ise Deaflympics olimpiyatlarında görev almak için kurslara katılıyor. Özögüt, "Geçen sene Türk işaret dili kursuna katıldım ve bu sene Olimpiyat döneminde de işitme engelli sporculara yardımcı olmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

En genç gönüllü olan 18 yaşındaki Melike Günday, "İşitme Engelliler Olimpiyatı gibi büyük bir organizasyonun Samsun’da yapılacak olması beni çok heyecanlandırıyor. Bu yüzden gönüllü oldum. Tüm sporculara yardımcı olmak benim için çok büyük bir onur olacak. Gönüllü olduğum için çok mutluyum” diye ifade etti.

Fildişi Sahili’nden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne gelerek doktora yapan Koka, Olimpiyatlara herkesi bekliyoruz. Her şey güzel olacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret eden Samsun'un maskotu Çakır da 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı kapsamında vatandaşlarla buluştu. Samsun'un geleneksel lezzeti atom hediye eden Çakır vatandaşları 18 Temmuz'da başlayacak olan olimpiyatlarda sporculara destek olmaya davet etti.

om dağıtan ve fotoğraf çektiren Çakır Samsun halkının ilgi odağı oldu. Etkinlik hakkında bilgi veren 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları Pazarlama ve Halkla İlişkiler Direktörü Aşkın Atan, “Dünyanın en büyük 3., Türkiye’nin en büyük spor organizasyonu olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları resmi maskotu Çakır’ın halkla buluşmasını sağlıyoruz. Maskotumuzu çeşitli etkinliklerle çocuklarımızla, gençlerimizle ve ailelerle tanıştırıyoruz. Sportif etkinliklerimiz zaten devam ediyor. 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda yer alan 21 branşı küçük oyunlarla Samsun halkına tanıtarak, vatandaşlarımızı hem açılışa, hem de milli takımımızı desteklemeye salonlarımıza bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.