banner388

Samsun'da yangın çıktı! Tatbikat gerçek oldu

Samsun'da SASKİ binasında gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçek oldu. Tatbikat sırasında ufak çaplı çıkan ot yangını kısa sürede söndürüldü.

Samsun'da yangın çıktı! Tatbikat gerçek oldu

Samsun'da SASKİ binasında gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçek oldu. Tatbikat sırasında ufak çaplı çıkan ot yangını kısa sürede söndürüldü.

19 Şubat 2020 Çarşamba 14:43
Samsun'da yangın çıktı! Tatbikat gerçek oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri tarafından SASKİ personellerine yangın konusunda bilgilendirme yapılarak tatbikat yapıldı. Yangın sırasında binanın boşaltılmasına ilişkin düzenlenen tatbikatta 1 dakika 20 saniye içersinde bina tamamen boşaltıldı. Daha sonra bina dışında yangına müdahale konusunda uygulamalı olarak yapılan tatbikat sırasında otluk alanda yangın çıktı. Tatbikat bir anda gerçeğe dönüşürken kısa sürede müdahale edilerek yangın söndürüldü.

EĞİTMEN TATBİKAT HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Tatbikat hakkında bilgi veren Samsun İtfaiye Daire Başkanlığında eğitmen olarak görev yapan Ercan Kabadayı, "6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince hem resmi kurumlarımızda hem de özel sektörde bulunan iş yerlerimizde yangın ve yangın güvenliği eğitimleri veriyoruz. İlk olarak sunumumuzu yaptık. Sunumda yangın söndürme teknikleri ve yangın güvenliğini anlattık. Sonrasında bina tahliyesini yaptık ve açık alanda ateş söndürme olayını gerçekleştirdik. İnsanlarımızı güvenli bir alana topladık. Yangına müdahale tekniğini uygulamalı olarak anlattık" dedi.

ACİL ÇAĞRI HATTINDA 7 KURUM BİR ARADA

Samsun'da 7 kurumun 112 acil çağrı hattında birleştiğini hatırlatan Ercan Kabadayı, "İtfaiye, polis, ambulans, sahil güvenlik, jandarma, AFAD ve orman yangın hattı olarak bu 7 kurum ihbar numarası 112 acil çağrı hattında birleşti. Diğer illerde de gerekli alt yapı olunca onlar da bu duruma geçecekler. Bina tahliyesi 1 dakika 20 saniyelik bir sürede gerçekleşti. Tatbikat çalışanlara bazı görevler verildi. Çöp konteynerinin yanında bir ot yangını dediğimiz yangın meydan geldi. 2 SASKİ çalışanı hanımefendi gerçek bir yangına müdahale etme imkanı yaşadı. Ot yangını da başarılı bir şekilde söndürülmüş oldu" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.