banner388

Samsun'da yağan dolu ekinleri mahvetti

Samsun'da, yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Yaklaşık 20 dakika süren yağış sebebiyle ekili tarım arazileri zarar gördü.

Samsun'da yağan dolu ekinleri mahvetti

Samsun'da, yumurta büyüklüğünde dolu yağdı. Yaklaşık 20 dakika süren yağış sebebiyle ekili tarım arazileri zarar gördü.

18 Haziran 2020 Perşembe 21:56
Samsun'da yağan dolu ekinleri mahvetti

150 DÖNÜMLÜK ARAZİDE MAHSUL KAYBI

Samsun'un Ladik ilçesinde 27 hanesi olan ve 83 kişinin yaşadığı Yuvacık Mahallesi’nde dün saat 16.30 sıralarında 20 dakika boyunca süren dolu yağışı meydana geldi. Yumurta büyüklüğünde yağan dolu, 150 dönümlük araziyi mahvetti, ekinler zarar gördü. Buğday, arpa, mısır. fasulye, patates, nohut ekili tarlalarda büyük mahsul kaybı yaşandı. Çiftçiler uğradıkları bu zararın karşılanması için yetkililerden yardım talep etti.

Bugün İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden gelen ekipler, tarlalarda zarar tespit çalışması yaptı.

"DEVLETTEN YARDIM BEKLİYORUZ"



Abidin Özdemir, (59) dolu yağışının 20 dakika sürdüğünü söyleyerek “Tarladaki mahsulümüz mahvoldu, Allah tarafından bize böyle bir şey geldi yapacak bir şeyimiz yok. Devletimiz bize yardım etmesini bekliyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden geldiler. Tarlalarımızda zarar tespiti yaptılar” dedi.


Başka bir çiftçi Dursun Karataş (63) ise: “Devletimizin bu tür konularla ilgili bazı yardımlarda bulunduğunu duyduk. Devletimizden biz de yardım bekliyoruz. Arpa, buğday, mısır, fasulye ekili tarlalarımızda çok büyük zarar var. Mahsulün tamamı tarlalarda ziyan oldu. Ekili hiçbir ürünümüz kalmadı” şeklinde konuştu.



Dolu yağışından büyük zarar gördüklerini ifade eden Gülhanım Gündoğdu (73): “Afet bir anda batırdı. Tavuk yumurtası, ceviz gibi dolu düştü. Takır takır takır sesler geldi çok korktuk. Selden geçemedik felaket oldu. Ekinlerimiz hep kırıldı tarlalarda hiçbir şey kalmadı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.