banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da virüs fırsatçılarına göz açtırmayın! TSO'ya bildirin 

Coronavirüs vakasının Türkiye'de görülmesinin ardından fırsatçılar fiyatları yükseltmeye başladı. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu vatandaşları uyararak fırsatçılık yapanların TSO'ya bildirilmesini gerektiğini dile getirdi.

banner269

Samsun'da virüs fırsatçılarına göz açtırmayın! TSO'ya bildirin 

Coronavirüs vakasının Türkiye'de görülmesinin ardından fırsatçılar fiyatları yükseltmeye başladı. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu vatandaşları uyararak fırsatçılık yapanların TSO'ya bildirilmesini gerektiğini dile getirdi.

14 Mart 2020 Cumartesi 11:15
Samsun'da virüs fırsatçılarına göz açtırmayın! TSO'ya bildirin 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Çin’den başlayarak, tüm dünyayı etkisi altına alan adeta bir küresel hastalık olan korona virüsünü (COVID-19) fırsat bilen üreticilere yönelik açıklamada bulundu. Açıklamasında virüsün boyutuna değinen Başkan Murzioğlu, “Çin’den başlayarak, tüm dünyayı etkisi altına alarak adeta bir küresel hastalık haline gelen COVID-19 maalesef tüm önlemlere rağmen ülkemizde de görüldü. Devletimizce ivedilikle alınan önlemler, aksiyon planları bu küresel hastalıktan yaşanacak olumsuzlukları büyük bir ölçüde geciktirmiştir. Tüm temennimiz de bu durumu kayıpsız atlatılmasıdır” dedi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Virüsün etkisinin piyasada bazı fırsatçıları da doğurduğunu belirten Murzioğlu, “Dünyadaki birçok büyük ekonomiye sahip ülkelerin yaşadıkları olumsuz gidişat ülkemizde de vatandaşlarımızı endişeye sevk etmiştir. Dolayısıyla başta sağlık malzemeleri ve gıda olmak üzere pek çok üründe talep artışı yaşanmıştır. Bu durumun fırsat bilinerek söz konusu ürünlerde etik olmayan fahiş fiyat artışı yapılması ticaret anlayışımızayakışmamaktadır. Oda olarak yaşanan bu endişenin fırsata çevrilmesine asla mahal vermeyeceğiz. Bilinmelidir ki; COVID-19 dolayısıyla ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hakettikleri cezayı vereceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Herkes bilmeli ki; vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız ve fırsatçılığa asla geçit vermeyeceğiz. Haksız rekabetle karşılaşan tüketicilerimizin de Odamızı arayarak gerekli şikayetleri yapmaları hususunda hassasiyete davet ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KoÇaVaLı 2020-03-14 12:06:02

Şerefsiz , namussuz esnaf mı arıyorsun?Her yer dolu.Dün kolonyağ 5 tl'ydi.Bugün 8 tl yapmışlar.Bunlar karaborsacının , stokçunun önde gidenleri.

Avatar
Cumali 2020-03-14 12:29:41

Bizde virüs yok dedik. Sonra virüs için kredi verileceģi duyulunca hemen virüs var denilen ülke. Başdakiler firsatci halk niye yapmasin.

Avatar
ahmet 2020-03-14 14:12:18

kimse fırsatı kazaya bırakmıyor.

Avatar
ahmet 2020-03-14 14:18:30

sizin ne farkınız var fırsatçılardan.elinize düşmüş sizden yazı isteyeni soyup sovana çeviriyorsunuz.

Avatar
55 2020-03-14 18:42:02

Hepsi makarnq kolonya hepsi fiyatlandı haram zıkkım olsun inşAllah

Avatar
Esnaf 2020-03-14 21:35:56

Masa basinda oturacaginiza gezin piyasayı müşteri kılığında onudami yapamiyosunuz herşeyi hazır bekleyle olmuyor.cikin borsaya.gidin Saathaneye görün toptancıları.un bile karaborsa ya düştü siz oturun masa basinda

Avatar
Samsun sevdalısı 2020-03-15 01:36:01

Önce sizin gibi kan emici odalardan TSO dan kurtulmalı !!!Size kim kesecek cezayı esnafın kanını emen siz kalmışsın esnaftan bı haber önce siz kendinizi lav edin !Sizler neyin temsilcisiniz ?odaya borcu olanı mahkemeye veren siz değilmisiniz? esnafın geliri varmı işi yerindemi demezsiniz anca aidat alalım,gezelim görelim esnafın sırtından dünyayı dolaşıyorsunuz kimin için yapıyorsunuz bunu!!!esnaf içinmi bir avuç yandaş kendinizin havuz şirketleri için nerden nemalanırız onun peşindesiniz !ne zaman devlet sizi odaları yok edecek virüs gibi coronadan betersiniz Corona geçer gider siz üredikçe ürüyorsunuz, inşAllah Reis sizede el atarda esnaf büyük virüsten kurtulur ,burda zam yapan fırsatçı esnafı savunmuyorum onlarda virüsten tehlikeli bunlara oda olarak değil halk olarak tesbitini yapıp ,fırsatçılardan alış verişi kesmek ...TSO sizde esnaftan elinizi çekin sizlere ihtiyacımız yok dünyanın neresinde görülmüş kendini zorla üye yapılması !!!şayet zorunlu üye yapılmazsa bir elin 10 parmağını geçmez üye olan devlet yetkililerine buradanda iletmek istiyorum isteyen üye olsun istemeyene zorla üyelik yaptırılmasın herkesin özgür olması lâzım zaten biz devlete üyeyiz bu yancılarıda kim dizayn etmişse ...Allahından bulsun ...

Avatar
Gezen 2020-03-15 01:59:27

Atakum bizim toptan kolonya fiyatlarına gecen hafta bu hafta baksanız yeterli