banner388

Samsun'da velilere servis uyarısı

Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, velilere servis konusunda uyarılarda bulundu.

Samsun'da velilere servis uyarısı

Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, velilere servis konusunda uyarılarda bulundu.

11 Eylül 2018 Salı 12:59
Samsun'da velilere servis uyarısı

Samsun haber - Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, okul servisleri konusunda velilere uyarılarda bulundu. Başkan Kavuran, 17 Eylül Pazartesi günü okulların açılmasıyla birlikte Samsun'da 850 servisin trafiğe çıkacağını söyledi.

Kavuran yaptığı açıklamada, "Çocuklarınızı vermiş olduğunuz servislerin okul servis yönetmeliğine uygun olup olmadığını ve sürücülerin çocuklarınıza karşı davranışlarını mutlaka kontrol edip, gördüğünüz aksaklıkları Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne mutlaka bildirin. Ayrıca servislere ücret olarak UKOME’nin belirlemiş olduğu ücret dışında bir ücret ödemeyiniz. Ayrıca servis sürücüleri de kılık ve kıyafetine dikkat etmeli, çocuklara bir anne baba gibi yaklaşmalıdır. Onlara tavır ve davranışlarıyla örnek olmalı ve can güvenliği açısından da dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu sırada, okul idarecileri ve öğretmenlerin de servislerin okul bahçesine girmesine izin vermesi gerekmektedir. Bu çocuklarımızın can güvenliği açısından çok önemlidir. Ayrıca servisler kontrol edilmeli ve uygun olmayan servisler yetkililere hemen bildirilmelidir. Pazartesi itibariyle trafiğe 850 servis aracının daha eklenmesiyle birlikte yoğun bir trafik sorunu yaşanacağı için, vatandaşlarımız mutlaka toplu taşıma araçlarını tercih etmelidir. Bu sayede trafik biraz da olsa rahatlayacak ve çocuklarımız rahat bir şekilde okula gideceklerdir" dedi.

Son Güncelleme: 11.09.2018 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gökhan 2018-09-11 13:57:01

Bu ülkede Servis den başka dolmuşlar, belediye otobüsleri de var. Biraz da bunlar konusunda Bi çalışmanız olsun.

Avatar
vatandaş 2018-09-11 14:15:48

Emniyete de görev düşüyor. Servisler trafik kurallarına uyuyor mu? Mesela Arıburnu İlkokulu'nun orda ters yönde ilerleyen araç var mı? Biraz uygulama yapılsa hem herkes kendine düzen verir hem de hazineye biraz para girişi olur.

Avatar
Atif 2018-09-11 20:18:23

Servis yönetmelik diyorsunuz da yeni bir okul paketi çıkardınız fiyat 16bin civarı peki 3noktali kemer için bir çocuğu oturtup kemer taktinizmi 3nokta kemer çocuğun boynuna geliyor en inik halde bile kaza anında ne olur biliyor musunuz yetkililer madem çocuklar için konuşuyoruz o zaman onlar için iyi olanı yapın çocuklar boynuna dolanan bir kemerle gitmek istemiyor

Avatar
Ahmet 2018-09-11 20:53:28

Tabureyle yolcu goturen servisçiler var ve hic bir denetim yok