banner388

Samsun'da vatandaşların umursamazlığı pes dedirtti

Samsun'da yasaklara rağmen çay ocaklarının içinde veya dışında bir araya gelerek çay yudumlayan vatandaşların umursamazlığı "pes" dedirtti.

Samsun'da vatandaşların umursamazlığı pes dedirtti

Samsun'da yasaklara rağmen çay ocaklarının içinde veya dışında bir araya gelerek çay yudumlayan vatandaşların umursamazlığı "pes" dedirtti.

26 Kasım 2020 Perşembe 16:09
Samsun'da vatandaşların umursamazlığı pes dedirtti

Son yayımlanan korona virüsü (Kovid-19) kısıtlamalarının ardından çay ocaklarına da bazı kısıtlamalar getirilmişti. Kısıtlamalara göre çay ocakları müşteri kabul etmeyecek ve sadece esnafa çay servisi yapabilecekti. Samsun’un çay ocaklarıyla meşhur olan İlkadım ilçesi Saathane Meydanı’nda yakın Kale Mahallesi Namık Kemal Caddesi’nde birçok çay ocağı yasağın ardından kepenklerini açmadı. Çay ocağını açan esnaflar ise iş yerlerinin önünde bulunan koltukların süngerlerini sökerek, vatandaşlarının oturmasını engellemeye çalıştı.

Yasaklara ve denetimlere rağmen bazı çay ocağı işletmecileri ve vatandaşlar eskiden olduğu gibi çay ocaklarının çay içmeye, süngerleri olmayan koltuklarda toplu bir şekilde oturarak sohbet etmeye devam ettiler. Yasaklara uyan ve sadece esnafa çay satışı yapan çay ocağı işletmecileri, yasaklara uymayan vatandaşlar ile işletmeler yüzünden kendilerine de caza gelmesinden ve sorumsuz kişiler yüzünden çay ocaklarının da komple kapanmasından endişe duyduklarını dile getirdiler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, temmuz ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında vaka sayılarının ve tedbirlerin uygulanmasında örnek iller arasında Samsun’u göstermişti. Dün yaptığı açıklamalarda ise son hafta içinde Samsun’da vaka sayılarının yüzde 50 artış gösterdiğine dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rabiya kaynar 2020-11-26 17:12:10

Evinizde cay yok mu?Dunya bu kovit 19la 8aydir kivriliyor yavrularimiz okullarina eslerimiz dukkanlarina gidemiyor ulkemiz tukeniyor gidin cayinizi evinizde icin!..

Avatar
özcan 2020-11-26 17:51:11

AMA CAMILERDE SSERBEST!!!!1

Avatar
Pelin yüce 2020-11-26 20:27:18

Atakumu gelip görmelisiniz işyerleri önünde çay ve sigara ellerinde hele Atakum medicalpark kafesi masjesiz o kadar kalabalık ki belediyeye şikayet ettim poliside zabıtasıda içerde oturuyo çok rahat bi şekilde

Avatar
İnsanlar çok duyarsız sözde maske takıyorlar ama burun açıkda olunca takmaninda bi anlamı yok böyle kişilerin yüzünden ölüm vakaları bitmeyecek uygun maske takmayanlarada ceza verilmeli 2020-11-26 18:40:14

Maske uygun bir şekilde takalım lutfen

Avatar
Vatandas 2020-11-26 23:59:25

InsaAllah tamamen yasak gelir heryer kirmizi olmus bunlar neyin kafasini yasiyor aceb

Avatar
İbrahim 2020-11-27 00:38:45

Çayın servisi de olmaz aynı bardakla 150 kişi çay içiyor akıl biraz akıl.

Avatar
Seda 2020-11-27 04:21:42

Samsun haketti tedbir yok kücücük sehir yönetilemiyor pes