banner388

Samsun'da vatandaşların mezar sorunu

Samsun'da vatandaşlar, yaşadıkları bölgede bulunan mezarlıkların mahalle mezarlığına taşınmasını istiyor.

Samsun'da vatandaşların mezar sorunu

Samsun'da vatandaşlar, yaşadıkları bölgede bulunan mezarlıkların mahalle mezarlığına taşınmasını istiyor.

11 Haziran 2019 Salı 17:18
Samsun'da vatandaşların mezar sorunu

Samsun’da mahalle sakinleri yıllardan beri yaşam alanları içerisinde bulunan 2 adet mezarlığın mahalle mezarlığına taşınmasını talep ediyor. 

Canik ilçesi Gecehan Mahallesi sakinleri, yıllardan beri yaşam alanları içerisinde bulunan bir tanesi 1992 doğumlu bir kişiye, diğeri ise yaklaşık 100 yıllık olduğu tahmin edilen 2 adet mezarlığın mahalle mezarlığına taşınmasını istiyor. 

GÜNAH İŞLEDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Konu hakkında konuşan, mahalle muhtarı Ramazan Gümüştekin, mezarlığın bulunduğu alanın mezarlıklar için uygun olmadığını belirterek, “Bu alanda düğün yapıyoruz. Eğlenceler oluyor. Bu durumdan rahatsızız. Günaha girdiğimizi düşünüyoruz. Daha önce birçok yere başvuruda bulunduk ancak olumlu cevap alamadık. Yetkililerden artık icraat bekliyoruz. Mezarlıklar burada durmasın. Burada mezarlıkların mahalle mezarlığına taşınmasını istiyoruz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilgehan 2019-06-11 18:24:51

Niye muhtar, ne zamandan beri mezarlık olursa günah günahta, mezarlık olmazsa günah günahlıktan çıkıp sevap oluyor? Eeeee, ne de olsa günümüz muhtar inancı böyle oluyormuş anlaşılan.Siz böyle muhtar sözüne bakmayın!!! Mezarlığın bir vazifeside müslümanara ölümü hatırlatarak günah işlemekten uzak tutmaktır. Muhraın sözlerinden anlaşıldığına göre mezarlık hakkıyla vazşfesini yapıyor. Yoksa, ölüp ve toprak olmuş cüsselerden kimseye zarar gelmez. Teşekkürler samsunlu hemşehrilerim!!!!