banner388

Samsun'da vatandaşların asansör parası isyanı!

Samsun'da asansör bulunan her apartmandan yıllık toplanan periyodik kontrol parasına vatandaşlardan tepki geldi.

Samsun'da vatandaşların asansör parası isyanı!

Samsun'da asansör bulunan her apartmandan yıllık toplanan periyodik kontrol parasına vatandaşlardan tepki geldi.

20 Şubat 2019 Çarşamba 18:01
Samsun'da vatandaşların asansör parası isyanı!

Samsun'da farklı ilçelerden gelen apartman sakinleri, yeni ve aylık periyodik kontrolleri yapılmış asansörlerden periyodik kontrol parasının alınmasına isyan ettiler.

İlkadım ilçesi Unkapanı Mahallesi sakini Bayram Kurt, “Her yıl bizden asansör kontrol parası alınıyor. Apartmanın asansörünü yeni yaptırdık. Ayrıca her ay asansöre bakım ücreti ödüyoruz. Her apartmanda aynı durum söz konusu. Bu yüzden birçok apartman sakini, asansörlerini kapattı. Birileri geliyor asansöre bakıyor bizlerden 300 lira para talep ediyor. Biz bu kadar emlak vergisi ödemiyoruz. Sıfır asansöre bile bu rakamların alınması tuhafımıza gidiyor” ifadelerini kullandı.

Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi’nde oturan Hasan Kara, “Bizim apartmanımızdaki asansör kırmızı etiketliydi. Daha sonra gerekli bakımı yaptırarak asansörümüz maviye çevrildi. Asansör maviye döndükten kısa bir süre sonra bir baktık tekrar kırmızıya döndürmüşler. Madem asansörümüzün eksiği vardı da nasıl maviye çevirdiler? Sonra 6 ay sonra tekrar kırmızıya çevirdiler. Biz para mı kesiyoruz? Her şeye para vermekten bıktık artık. Bu asansör konusuna ya çözüm bulsunlar ya da kaldırsınlar. Biz zaten asansörlerin bakımını yaptırıyoruz. Bu ekstra kontrol nereden çıkıyor?” sözcüklerini kullandı.

Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde ikamet eden Aytekin Aksoy ise, “Devamlı asansör parası ödüyoruz. Birileri geliyor asansörünüze baktık diyorlar ve ücret istiyorlar. Asansörler, kullanıma elverişli değilse kapatılsın. Bakımı yapılmış, sıfır asansörlerden alınan paraları anlamıyoruz. Bu durum Samsun’daki birçok vatandaşın ortak sıkıntısıdır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ziya 2019-02-20 18:15:38

Beledıye kendı asansörlerıne baksın tramvay ust geçıtlerınde bı tane beledıye evlerı bıde piazza dakı asansörler çalışıyur gerısı ya kapalı yada bınmek için cesaret ısteyecek derecede

Avatar
Vatandaş 2019-02-20 20:39:49

Artı bir diye bir firma var her sene fatura kesiyor anlamsız bir şekilde!..her ay periyodik bakımı yapılan asansörün ne eksiği olur yazık günah bi yetkili bu işe cözüm bulur İnsALLAH

Avatar
ziyaaaa 2019-02-21 08:20:59

kör tuttuğunu,topal yakaladığını öper olmuş...

Avatar
Nuri Kurt 2019-02-20 23:39:16

Daha çok soyulacağız kimse yakınmasın boşuna.

Avatar
Kontrolün kontrolü 2019-02-20 23:48:09

Aylık olarak asansör firmasına bakım ve kontrol için para ödeniyor. Bir de asansör kontrol firmasını doğru kontrol emiş mi diye kontrol edenlere de mi para verecek vatandaş. Oldu olacak kontrolü kontrol eden firmayı da kontrol eden birilerine de para verelim.

Avatar
Semra 2019-02-21 01:38:07

Eeeeee oy verirken birsey demiyorsunuz. AZ bile

Avatar
akape 2019-02-21 08:54:42

oy verirken düşünecektiniz onu. samsun %65 akape. boşa yaygara yapmayın

Avatar
Kuleform 2019-02-21 06:48:49

Asansör bir apartmandaki tek makina ve can taşıyor.Insan canı 300 tl den daha pahalı bence.