banner388

Samsun'da vatandaşlardan palamuda yoğun ilgi

Samsun'da tezgahlarda yerini alan sezonun ilk palamutlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Samsun'da vatandaşlardan palamuda yoğun ilgi

Samsun'da tezgahlarda yerini alan sezonun ilk palamutlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

02 Ağustos 2018 Perşembe 18:03
Samsun'da vatandaşlardan palamuda yoğun ilgi

Samsun haber - Samsun'da bu sezon ilk kez tezgahlarda yerini alan palamut hem balıkçının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. Balıkçılar palamutun çok özlendiğini söylerken kısa sürede tükendi. Olta ile tutulan çingene palamutu adeta yok sattı.

Olta balıklarının artık tezgahlarda yerini almaya başladığını ifade eden Onur Can Köse, “Kültür balıkları olayımız artık bitti gibi bir şey. Levrek, çupra, somon ve alabalığın yerine palamut, mezgit, istavrit ve barbun gibi deniz balıkları gelemeye başladı. Olta balıkçıları trollerden önce bu balıkları avlamaya başladı. Geçen sene hüsrana uğradık. Bu sene umudumuz çok yüksek. Palamut yüzümüzü güldürecek. Birkaç gündür mezgit ve barbun gelmeye başlamıştı. Bugün de ilk defa çingene palamudu geldi. Sezonun ilk palamutları 150 gram ağırlığında tane 5 TL’den satıldı. Satışlarımız çok iyi gitti. Vatandaşlar palamuda çok yoğun ilgi gösterdi. 1 Eylül’de yasak kalkacak ve sezon açılacak. 3 kasa palamut geldi hemen tükendi. İlerleyen günlerde sezon açılınca 500 gramlık palamutları 5 TL’ye ya da 3 tane 10 liraya satacağımızı düşünüyorum” dedi. 

150 adet palamutun bir saat gibi kısa bir sürede tükendiğini açıklayan Kurtça Aydın, “Kültür balıklarını bırakarak, deniz balıklarına yönelmek zorundayız. Bu sene ilk defa palamudumuz geldi. Mezgit, barbun ve istavrit de gelmeye başlamıştı. Aldığımız duyumlara göre palamut bu sene bol olacak. Palamut bol ve ucuz olursa vatandaşımızın ve bizim yüzümüz güler. Et yiyemeyen vatandaşlar bol bol balık yer. 150 adet palamut geldi, 1 saatte hepsi satıldı. Barbun, mezgit ve istavrit şu anda 15-20 TL’den satılıyor. Sezon açılınca onların fiyatı da düşecek. Bu sıra yayında da bolluk var. Her gün boyu 1 metreden büyük yayın geliyor. Kilosunu 20-25 TL’den satıyoruz. Bu sene balık açısından bol geçmesini umuyoruz” diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözlemci 2018-08-02 19:11:18

Bir babayiğit çıkıpta tezgahta sattığınız yavru barbun, mezgit ve istavritlere el koymuyor. Balık sezonu boyunca tezgahlara ne zaman baksam her zaman standartlara uymayan avlanması yasak yavru balık dolu.

Avatar
fatih gün 2018-08-03 10:25:34

limit altı balıkları satın bakalım ne zamana kadar satacaksınız. Hayvanların bir kere bile yumurtlamalarına izin vermeyin bakalım.

Avatar
eliz 2018-08-03 13:49:36

sezon açılmadan yavru balıkları trol ile avlayıp olta diye vatandaşa yalan söyleyip yakalayın daha sonra sezonda balık yok diye ağlarsınız...

Avatar
Kezzo. 2018-08-03 13:54:47

Gözlemci,arkadaşa katılıyorum.yavru balıkları avlayıp satışa sunulmasına karşıyım.sorada balık yokk tabiki olmaz.su insan oğlu ne çok zararlı varlklariz.her şey para uğruna arkadaşlar biraz bekleyelim büyüsunler.sora zikkimlaniriz zaten.