banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da üretiliyor dünyaya satılıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde üretilen çimler, başta Gürcistan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihraç ediliyor.

banner269

Samsun'da üretiliyor dünyaya satılıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde üretilen çimler, başta Gürcistan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine ihraç ediliyor.

21 Eylül 2017 Perşembe 11:47
Samsun'da üretiliyor dünyaya satılıyor

Samsun Haber - Samsun'un Çarşamba ilçesinde Recep Nusret Yüksel' ait üretim çiftliğinde üretilen rulo çimler, başta Gürcistan olmak üzere yurt dışına ihraç ediliyor. 
 


Üretici Recep Nusret Yüksel yaptığı açıklamada, "Biz bu işe peyzaj firması olarak başladık. Ancak 3 yıl önce bir yakınımızın önerisiyle bu işe atıldık. Kendim aslında kamu yönetimi ve siyaset bilimi mezunuyum. Daha önceleri Sakarya’dan buraya biz ürünleri getiriyorduk. Bu bölgede bu şekilde bir istek olduğunu görünce ise üretim yapmaya başladık.



Üretime başladığımız andan itibaren yurt dışından da talep oldu. Şu anda Gürcistan’a tırlarımız çıkıyor. 10 tır gönderdik şu ana kadar. 4 tır daha göndereceğiz inşallah. Kendi okuduğum bölümle ilgili bir meslek yürütmek yerine ticareti tercih ettik. Şu an çok şükür memnunuz. Buradaki çimler spor sahaları, golf sahaları ve peyzaj alanları için ayrı üretimlerde oluyor. Yerine göre kalitesi de değişiyor. Türkiye’deki 1. Lig takımlarının kullandıkları bir çim var. Bunların üretimini de yapıyoruz biz. Burada yetiştirdiğimiz çim genellikle eylül ve ekim aylarında daha çok verimli oluyor. Gürcistan dışında aldığımız siparişler var. Azerbaycan, Ermenistan gibi ülkelere ihracatımız olacak" dedi.

Son Güncelleme: 21.09.2017 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.