banner388

Samsun'da üretilen sarımsak elde kalıyor

Samsun'da sarımsak üreticileri pazar bulamamaktan dert yandı.

Samsun'da üretilen sarımsak elde kalıyor

Samsun'da sarımsak üreticileri pazar bulamamaktan dert yandı.

02 Şubat 2018 Cuma 10:30
Samsun'da üretilen sarımsak elde kalıyor

Samsun haber - Samsun'un Vezirköprü ilçesine 35 kilometre uzaklıkta olan Yenidüzce Mahallesi'nde 60 yaşındaki Celal Genç, 4 yıldır sarımsak üretimi yapıyor.

Proje kapsamında 6 dönüm alan ekilen sarımsak üretiminin verimli geçmesine rağmen pazar bulunamıyor. Ekim alanını düşümek zorunda kaldığını ifade eden Celal Genç, "Proje kapsamında başladığımız sarımsaktan ilk yıllar para kazanıyorduk. Ürettiğimiz sarımsaklar tamamen organik. Taşköprü sarımsağı üretiyoruz. İlçemizdeki topraklarda da çok kaliteli sarımsak yetişiyor. Ancak fiyatlar çok düştü. 10 lira 12 lira olan sarımsak 2 lira. Tüketici açısından iyi. Ancak üretenin de mağdur olmaması lazım. Pazar bulamıyoruz" dedi.

Anlaşma kapsamında 5 yıl sarımsak üretmek zorunda olduğunu ifade eden Celal Genç, ilçede 400'ün üzerinde sarımsak üreticisi olduğunu ifade etti. Genç, bir yıl daha sarımsak üreteceğini pazar buladığı taktirde başka bir ürüne yöneleceğini söyledi.

Son Güncelleme: 03.02.2018 09:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sefer 2018-02-02 18:51:46

çin malı samsak yurdumuza girişi yasaklanırsa üreticide hak ettiğini alır. bir an önce çin den ithal samsak satışı durdurulmalıdır.