banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da üniversite sınavına girecekler dikkat!

15-16 Haziran tarihlerinde YKS (üniversite sınavı) gerçekleştirilecek. Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında toplanarak sınavlarla ilgili alınması gereken tedbirler görüşüldü. 

banner269

Samsun'da üniversite sınavına girecekler dikkat!

15-16 Haziran tarihlerinde YKS (üniversite sınavı) gerçekleştirilecek. Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç başkanlığında toplanarak sınavlarla ilgili alınması gereken tedbirler görüşüldü. 

12 Haziran 2019 Çarşamba 16:08
Samsun'da üniversite sınavına girecekler dikkat!

Milyonlarca lise son sınıf öğrencisi üniversiteli olabilmek için 15-16 Haziran tarihlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek. Sınavlarda alınması gereken tedbirler ise gerçekleştirilen toplantıda belirlendi. Buna göre; ÖSYM sınav kuralı gereği geçerli kimlik ve sınav giriş belgesi bulunmayan adaylar kesinlikle binalara alınmayacak. Adayların sınav günü mutlaka geçerli kimlik kartı ve sınava giriş belgesini yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Adaylar, fotoğraflarının bulunması gereken sınava giriş belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmeleri gerekmekte. Ayrıca ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler haricinde belgenin ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vesaire bulundurulmaması gerekmekte. 

MÜDÜRLÜKLER AÇIK OLACAK

Samsun’daki tüm nüfus müdürlükleri sınav tarihlerinde, 15 Haziran Cumartesi günü 07.00-17.00, 16 Haziran Pazar günü ise 07.00-15.30 saatleri arasında açık olacak. Herhangi bir nedenle TC kimlik kartı bulunmayan veya kaybeden adaylar nüfus müdürlüklerinden fotoğraflı, imzalı ve mühürlü ‘geçici kimlik belgesi’ni alabilecek. Bu geçici kimlik belgesi sınav için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Ancak sürücü belgesi, öğrenci kimlik kartları, basın kartı, avukat kimliği, kurum kimlikleri, ikamet izni vb. belgeler sınav giriş belgesi olarak kabul edilmeyecek. 

SU HARİCİNDE BİR EŞYAYLA SINAVA GİREMEZSİNİZ

Sınavda adaylar ve görevliler, şeffaf pet şişe içerisinde su haricinde ÖSYM'den resmi izin alınmamış ilaç, gıda ve her türlü cihazla sınava girişin yasak olacak. Sınava girecek öğrencilerin sınav günü sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, pazar günü öğleden sonraki oturumda ise 15.30’dan sonra binalara kesinlikle alınmayacak. 

OKUL İSİMLERİNE DİKKAT

Adayların sınava girecekleri binaları en az iki gün önceden görmeleri, sınav günü stres ve karmaşa yaşamamak için önem arz etmekte. Farklı ilçelerde benzer isimlerde lise (örneğin Samsun İlkadım ilçesinde ve 19 Mayıs ilçesinde 19 Mayıs Anadolu Lisesi gibi) ya da ortaokullar (Atatürk Ortaokulu) olabilmektedir. Bu nedenle, adaylar hangi ilçedeki okulda sınava gireceğini sınava giriş belgesindeki yazılı olan adres bilgilerini kontrol ederek kesinleştirmeli ve buna göre tedbirini almalı. 

TRAFİĞE DİKKAT

OMÜ Kurupelit Kampüsü’nde sınava girecek adayların muhtemel trafik yoğunluğunu hesaba katmalarını, sınavın başlama saatinden en az bir saat önce sınava girecekleri binada olacak şekilde yola çıkmaları tavsiye edildi. Samsun ÖSYM Sınav Koordinasyon Kurulu'nun aldığı karar gereği Samsun Büyükşehir Belediyesince sıklaştırılmış tramvay ve otobüs seferleri sabah saat 05.30’dan itibaren başlayacak. Sınav günleri sınav giriş belgesini gösteren adaylar için Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve tramvay ücretsiz olacak. Sınava girecek adaylar ve velilerin mümkün olduğunca toplu taşımayı tercih etmeleri sınav günü oluşabilecek trafik kargaşasının önüne geçilmesi açısından son derece önemli. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alternatif yollar açılmalı 2019-06-13 00:14:29

kampüsten şehir yönüne giden güzergahı bölerek bu şeridi toplu taşımaya tahsis edebilirsiniz giriş yönünde ki tıkanıklık aşılır böylece orman yolu dahil alternatif yollarda açılmalı aksi halde kaos yaşanıyor

Avatar
maestro55 2019-06-13 08:35:48

OMÜ kampüs içine toplu taşıma araçları dışında araç girişi yasaklansın