banner388

Samsun'da uluslararası kına gecesi yapıldı

Samsun'da Türk geleneklerini yabancı öğrencilere tanıtmak için kına gecesi organize edildi.

Samsun'da uluslararası kına gecesi yapıldı

Samsun'da Türk geleneklerini yabancı öğrencilere tanıtmak için kına gecesi organize edildi.

02 Ağustos 2018 Perşembe 09:37
Samsun'da uluslararası kına gecesi yapıldı

Samsun haber - Cumhurbaşkanlığı himayesinde Yunus Emre Enstitüsü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) işbirliğiyle Türkçe Yaz Okulu etkinlikleri kapsamında 20 farklı ülkeden 24 uluslararası öğrenci Türk Gecesi organize edildi. Türk Gecesi programında Kına Gecesi etkinliği de düzenlendi.

OMTEL Otel'de yapılan etkinliğe Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Arjantin, Bahreyn, Bhutan, Bangladeş, Brezilya, Endonezya, Guatemala, Hindistan, İtalya, İngiltere, Japonya, Kenya, Kolombiya, Libya, Peru, Portekiz, Singapur, Sierra Leone ve Şili’den çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik kapsamında öğrenciler Türkçe dil eğitimi, ve turistik gezilerde düzenleyecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Ömer Saraç yaptığı konuşmada "Yunus Emre Enstitüsü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen, Türkçe Yaz Okulu etkinlikleri çerçevesinde, Samsun’a gelen uluslararası öğrencilerimiz ile birlikte bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikteki amacımız, öğrencilere sadece Türk dilini öğretmek değil, Türk örf ve adetlerini de öğretmektir. Buradaki öğrenciler kendi ülkelerine gittiklerinde hem Samsun’un hem de Türkiye'nin tanıtımını yapmada önemli katkı sağlayacaklardır. Burada öğrencilerimiz ilk olarak mehter takımını dinleyerek daha sonra yabancı öğrencilerimizin bizzat kendilerinin gerçekleştirdiği kına gecesi programı düzenlediler” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.