banner388

Samsun'da tütün alımları başladı! Üretici fiyatlardan memnun değil!

Samsun'un Bafra ilçesinde sözleşmeli olarak üretimi gerçekleştirilen tütünlerin alımına başlandı.

Samsun'da tütün alımları başladı! Üretici fiyatlardan memnun değil!

Samsun'un Bafra ilçesinde sözleşmeli olarak üretimi gerçekleştirilen tütünlerin alımına başlandı.

12 Mart 2019 Salı 10:59
Samsun'da tütün alımları başladı! Üretici fiyatlardan memnun değil!

Samsun'un Bafra ilçesinde 5 firma sözleşmeli olarak üretilen tütünlerin alımına başladı. Çiftçiler ürettikleri tütünleri traktörleri yükleyerek alım bölgelerine getirdiler. Çiftçiler tütün alım fiyatlarının düşük olmasına tepki gösterdi. 

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, tütün üreticileri ve tütün eksperlerinden fiyatlar ve tütün kalitesiyle ilgili bilgi aldı. Tosuner, tütünün de bir tarım ürünü olarak desteklenmesi için mücadele ettiklerini söyledi. Tosuner, “Bafra’da kırsal kesimde yaklaşık 3 bin hane üreticimiz var. Bugün Türkiye ve dünyada en kaliteli tütün Bafra’nın kırsalında yapılmaktadır. Bafra tütünü olmadan hiçbir sigara fabrikasının üretme şansı yok. 21 lira fiyat az mı? Evet, az. Bugünkü maliyetlere göre az. Burada 5 firma tütün alımı yapıyor. Devlet firmalardan yüzde 86 vergi alıyor. Bu büyük bir rakam. Yüzde 86’yı yüzde 80’e düşürülürse tütün bugün 40 lira olur. Dışarıdan alınan yüzde 70 tütünü yüzde 20’lere düşürsün, aradaki farkı Bafra’daki ve Türkiye'deki tütün üreticilerine versin. Bugün 3 ton tütün yapan 4 ton yapar" ifadelerini kullandı.

Tütünlerini teslim eden üreticiler ise, "Bizim şu anki satmış olduğumuz tütünde fiyat 21 lira. Bundan memnun değiliz. Şu tütünü en az 28 liraya satmamız lazım" ifadelerine yer verdiler.

Alım yapan firma yetkilisi de, "Bu sektörün ayağa kaldırılması için herkesin elini taşın altına sokması lazım. Alıcının bu tütünü istemesinin iki yolu vardır: Ya adamı teşvik edersiniz ya da adamı zorlarsınız. Bunların ikisi de kanunla Ankara'yla olur" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat Ç. 2019-03-12 12:07:05

tütüncülük mü kaldı,bafra,alaçam tekkeköy engiz tütüncülüğün merkezi idi.üretim - tarım eridi gitti.

Avatar
Murat 2019-03-12 12:24:07

Bur nemleket nasil bitirilir izliyoruz. Tarim hayvancilik bitti fabrika işletme bütün kurumlar satilip peşkes edildi.sonuc ülje iki yila jalmaz açlikka karsilaşacak bu kaçinilmaz. Seçim sonu tanzim vs butince anlariz ama geç olacak..

Avatar
harun bafrali 2019-03-12 19:01:22

tarimimizi bitirdiler cifci borclu ciftci ac yaziklar olsun ciftciyi bu hale getirenlere fabrikalarimizi satip bizi zor durum da birakanlara

Avatar
Nabeeer 2019-03-12 11:45:02

Hadi samsun bugun birlik ve beraberlik günü bafralı tütün üreticileri için yakın bi cuğara.