banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da tütün alımı başladı

Samsun'un Alaçam ilçesinde kırsal kesimde sözleşmeli olarak üretilen tütünün alımına başlandı.

banner269

Samsun'da tütün alımı başladı

Samsun'un Alaçam ilçesinde kırsal kesimde sözleşmeli olarak üretilen tütünün alımına başlandı.

11 Nisan 2021 Pazar 15:33
Samsun'da tütün alımı başladı

3 firma tarafından alınan tütünler, önceki yıllarda 5 ton tütün alımı yapılan alım merkezlerindeki alıcıya teslim ediliyor.Önceki yıllarda 5 ton tütün alımı yapılan Alaçam ve Yakakent bölgesinde tütün ekiminin azalması nedeniyle bu yıl 1 ton tütün alımı yapılacak.

Alımların gerçekleştirildiği sanayi sitesi depolarını ziyaret eden Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, tütün üreticileri ve tütün eksperlerinden güncel fiyatlar ve tütün kalitesiyle ilgili bilgi aldı. Başkan Bedir, "Geçen sene 23 liraya sözleşme yapan üreticiler, 16 liraya kadar fiyat düşüşü yaşadılar. Üç firmaya Alaçam ve Yakakent bölge olarak 1 ton tütün teslim edilmesi bekleniyor" dedi.

"DESTEK VERİLMESİ LAZIM"

Alıcı firma yetkilisi Özcan Nazlım, "Bu yıl tütünler çok kaliteli fakat üreticilerde sorun var. Ekiciler para kazanmadıklarını söyleyerek bırakıyor. Üreticileri teşvik etmek için destek verilmesi lazım" diye konuştu.
Akgüney Mahallesi'nden üretici Hamdi Şahin de gübre fiyatlarının indirilmesini ve tütün üreticilerine destek verilmesini istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cuneyt olgun 2021-04-12 01:36:13

tutunu tarimi bitirdiler...hele bir bakanimiz var..ki sormayin sadece bakiyor sonra disardan getiriyor....