banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da 'Turizm' rüzgarları

Samsun'a bağlı Bafra ilçesinde yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesinde ‘Turizm Haftası’ dolayısı ile etkinlik programı yapıldı.

banner269

Samsun'da 'Turizm' rüzgarları

Samsun'a bağlı Bafra ilçesinde yer alan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesinde ‘Turizm Haftası’ dolayısı ile etkinlik programı yapıldı.

17 Nisan 2017 Pazartesi 20:59
Samsun'da 'Turizm' rüzgarları

Samsun Haber- Samsun’daki Bafra Turizm Fakültesi Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Hanife Aşçı Konferans Salonunda organize edilen etkinliğe Vali İbrahim Şahin, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fatma Aydın, iş adamı Kaya Aşçı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, davetliler ve öğrenciler katılım sağladı.

Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatma Aydın tarafından yapılan açılış konuşmasında, “Üniversiteler yaşadıkları kentte sadece devletin yatırımları ile var olmazlar. Kentin yaşayan değerleri de üniversitelere değer katarlar. Bu anlamda fakültemizi Baframıza kazandıran Aşçı ailesine sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Dilerim ki Aşçı ailesi gibi diğer hayırseverler de üniversitemiz başta olmak üzere tüm kurumların gelişmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemezler. İnsanlığın iki büyük tutkusu yerleşip kök salmak ve yeni yerleri keşfetmektir. Çelişen bu iki tutkunun kesişme noktası ise turizmin en temel gayesi; dünyayı gezip dolaşırken aynı zamanda evinde hissetmektir” ifadelerini kullandı.

‘Destek kültürünü içinizde geliştirin’

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra’nın turizm potansiyeli ve bu alanda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, “Kamu gücünü kullanacağız ama özel sektör girişiminin ruhunu asla bir kenara bırakmayacağız. Her bir ferdin, her bir şahsın, gerek öğrenci gerek öğretim üyesi yani Türk vatandaşı olan herkesin ülkenin kalkınması ile ilgili çok ciddi mesafe aldırması gerekiyor. Bunun içinde el ele verelim. ‘Benim görevim şu, buna karışmayız’ değil, el ele vererek mücadele etmeliyiz. Bunu birlikte yapacağız. Kendi aranızda şirketler kurun, dernekler kurun, destek kültürünü geliştirin içinizde. Çünkü tek başınıza olduğunuzda hiç bir ifade etmeyebilirsiniz, üç kişi dört kişi bir araya gelin şirket kurun. Kuzey ülkelerine uçak seferleri başlatılacak. Kuzey ülkelerde biz, bizim tarafta da Rusya reklama girecek. Billboardları dolduracağız. Bizim buranın çalışmalarını onlar, onların çalışmasını biz yapacağız. Dolayısıyla turizm hareketi oluşacak. Turizm çok hızlı büyüyen sektör. Şimdiden alt yapısını oluşturmanız gerekiyor. Yani herkes üzerine düşeni yaparsa sanırım çok daha iyi olur” dedi.

Samsun tanıtım filmi ve OMÜ öğrencileri tarafından verilen konserin ardından Bafra Umut Derneği’nin “Ağlayan Evler” resim sergisi beğeniye sunuldu. Etkinlik gastronomi şenliği ile sona erdirildi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraOmüTurizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.