banner388

Samsun'da Tramvayda Yaşanan Ölüm Sonrası Flaş Açıklamalar

Dün Samsun'da tramvayın altında kalan bir vatandaşın ölümü sonrasında yapılan güvenlik toplantısında bakın neler konuşuldu.

Samsun'da Tramvayda Yaşanan Ölüm Sonrası Flaş Açıklamalar

Dün Samsun'da tramvayın altında kalan bir vatandaşın ölümü sonrasında yapılan güvenlik toplantısında bakın neler konuşuldu.

30 Kasım 2016 Çarşamba 16:36
Samsun'da Tramvayda Yaşanan Ölüm Sonrası Flaş Açıklamalar

Dün yeni hizmete giren Tekkeköy ilçesi Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu önündeki raylı sistem durağında 75 yaşındaki Muhammet Tüfek adlı yaşlı adam tramvayın altında kalarak feci şekilde yaşamını yitirmişti. Yaşanan bu acı kaza sonrası Samsun Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam, yüklenici firmanın Genel Müdürü Cengiz Atalar, işletmeci SAMULAŞ A.Ş, yetkilileri, kontrolör ve mühendislerin katılımıyla Raylı Sistem Hat Güvenliği toplantısı yapıldı.

Tedbirlerin ele alındığı toplantıda teknik, sinyalizasyon ve mekanik açıdan hatlarda ve tramvaylarda bir hata veya kusurun olmadığı, yaşanan bu tür kazaların sürücü ve yaya dikkatsizliklerinden meydan geldiği söylendi.
Dün yaşanan kazada hayatını kaybeden 75 yaşındaki Muhammet Tüfek’e Allah’tan rahmet, yakınlarına da sabır ve başsağlığı dileyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Dün acı bir olay yaşadı, yaşlı bir vatandaşımız, insanın hiç girmemesi gereken tren yoluna girip, tüm ikazlara rağmen rayların üzerinde yürürken kendini adeta trenin altına bırakması sonucu trenimizin duramayıp çarpmasıyla yaşamını yitirdi. Yaşanan bu olayla ilgili olarak inceleme ve araştırmalarımız devam etmekte. Gar-Tekkeköy hattı çok yeni. Bu hat sanayi bölgelerinden geçtiğinden Örnek, İlkadım ve 19 Mayıs Sanayileri girişlerinde, Cumhuriyet Mahallesinin olduğu bölgede ve Tekkeköy kavşağı gibi noktalarda hemzemin kavşaklarımız bulunuyor. Tramvay, demir tekerleğin yine demir raylar üzerinde hareket ettiği bir sistemdir, bu yüzden de lastik tekerli araçlar gibi öyle anında duran bir fren sistemi yoktur. Tramvayda durma mesafesi lastik tekerlekli araçlara göre daha uzun olduğundan yayalarımızın ve sürücülerimizden ricamız yol geçiş hakkını tramvaya vermeleridir. Şehirli olmak ve modern ulaşım sistemi raylı sistemi doğru kullanmak bir kültür ister. Geçerim zannedip, trenin önüne atlamak son derece tehlikelidir. Panik yapıp dursa yada araç raylarda arıza yapsa tramvay duramaz.  Raylar kaygan olduğundan tren duramayıp çarpabilir, bana ‘Bize bir şey olmaz’ mantığını bir kenara bırakmalıyız. Vatandaşlarımızdan ricamız tren yoluna yaya yada araçla girmemeleridir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.12.2016 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
teknik 2016-11-30 17:53:34

Tamam şehrimiz de tramvay bir ihtiyaç fakat bu tramvay ı yer altına alınması gerekirdi atakum ikiye bölünmüş durumda acele ile hatlar döşendi 5sene sonra olsaydı da yer altından olsaydı güzelim samsunun içine ettiler ölen insanların vebali yönetimin boynundadır kazalar olmadan önce risk analizi yaptırmaya gerek duymadılar herhalde sonra da vatandaş suçlu

Avatar
Muhammet TÜFEK 2016-12-01 09:30:11

Bir kişi de çıkıp diyememiş ki tekkeköy kavşağı ezelinden beri ölüm saçan bir yer kavşağın 4 tarafıda oldukça işlek fabrikalar girişi uzun yol otobüs durağı şehir merkezi girişi birde bunlara tramvayı sokmak neyin nesi daha sakin olacak bir yere neden yapılmadı hadi yapıldı neden yüksek tedbir alınmadı çok merak ediyorum giden can kendi akrabası olsaydı yine aynı açıklamayı gönül rahatlığı ile yapabilir miydi Allah göstermesin acısını ama başına gelirsede aynı metaneti gostermezseniz ahirette ölen vatandaşın elleri yakanizda olaun inşAllah

Avatar
ylmz 2016-12-02 06:45:17

Samsun a bu raylı sistem kurulduğundan bu yana kaç cana sebep oldu.nedense de ölen vatandaşlar hep suçlu oldu.insan utanır biraz..Atatürk bulvarı gibi şehirler arası bir yolun kenarından tramvay yapıyorsunuz ve birtane üst geçit yok.Benim eşim bile kılıçdede durağında trenden inip karşıya okula geçerken Allah korudu ki çocuğumla birlikte ölümden döndü.Sorsalar hizmet yaptılar..dünyada en güvenli taşımacılık olan raylı sistem samsun'da resmen ölüm makinası..ondan sonra da ölen suçlu..

Avatar
Frh 2016-12-03 08:51:52

Kaç yıldır kullanılan tramvay da hiç kaza olmadı ama ne zamanki Tekkeköy hattı açıldı kazalar,ölümler başladı demek ki Gar-Tekkeköy arası hat boyunca yaşamını sürdüren vatandaşlar imiz daha alışamadı,haberde dediği gibi o kültür u öğrenemedi

Misafir Avatar
mustafa boğa 2016-12-05 06:35:46 @Frh

Frh nasıl ölmedi ya merkezdede kaç tane insan aynı şekilde öldü

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mustafa 2016-12-02 20:22:35

Raylı sistem güzergaları güvenlik kameralarıyla kontrol edilmelidir