banner388

Samsun'da tramvay 9'dan sonra bu duraklar arası hizmet verecek

Samsun'da OMÜ Kampus İçi ve mevcut hattı birleştirme çalışmaları nedeniyle bu gecelik tramvay 21.00’den sonra Yeni Mahalle-Tekkeköy arasında hizmet verecek.

Samsun'da tramvay 9'dan sonra bu duraklar arası hizmet verecek

Samsun'da OMÜ Kampus İçi ve mevcut hattı birleştirme çalışmaları nedeniyle bu gecelik tramvay 21.00’den sonra Yeni Mahalle-Tekkeköy arasında hizmet verecek.

28 Nisan 2018 Cumartesi 14:24
Samsun'da tramvay 9'dan sonra bu duraklar arası hizmet verecek

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs içi ilave raylı sistem hattı büyük ölçüde tamamlandı. Hafif raylı sistem hattının üniversite kadar çıkması projesi kapsamında beton inşaatının yüzde 90’ı tamamlanırken, istasyonların kanopilerinde ise sona gelindi.

Birleştirme çalışmaları nedeniyle Tekkeköy-Üniversite seferi yapan tramvaylar akşam saat 21.00'dan itibaren Yeni Mahalle İstasyonu -Tekkeköy İstasyonları arasında hizmet verecek. Seferlerin Pazar günü tekrar normale döneceği açıklandı.

SAMULAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kalafat yaptığı açıklamada “Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere Fen İşleri Dairesi Başkanlığımız tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüs içi ilave raylı sistem hattı çalışmaları devam ediyor. Bugün itibariyle de yeni OMÜ kampüs içi ilave raylı sistem hattı ile mevcut hattımızın birleştirilmesi çalışmasına başlıyoruz. Bu gece yapılacak çalışmada mevcut raylı sistem hattımız ile kampüs içi raylı sistem hattının enerji sistemi olan katener hatların birleştirilmesi işlemi gerçekleştirilecek. Bu nedenle raylı sistem hattımız saat 21.00 itibariyle Yeni Mahalle İstasyonu -Tekkeköy İstasyonları arasında hizmet verecek. Üniversite istasyonundan hareket eden R11, R10 ve R12 ring araçları da yine 21.00’den sonra raylı sistem hattı işletimi bitene kadar Yeni Mahalle Tramvay İstasyonundan hareket edecekler. Katener hattı çalışmalarının bu gece tamamlanması planlanmaktadır ve Pazar sabahı 06.15 itibariyle hattımızın normal olarak Tekkeköy İstasyonu -Üniversite istasyonu arasında işletimine devam edecektir. Çalışma tamamlanınca ray ve makas bölgeleri birleşim çalışmalarına başlanacak ve bu süreçte Üniversite İstasyonu tek peronu 15 gün süreyle kullanılacaktır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sefer 2018-04-29 18:11:58

tranvay üniversiteye çıkmaya başlayınca duraklarda vatandaş tren beklemekten ağaç olur, çünkü 30 dk. bir anca duraklara uğrar.

Avatar
samsunlu 2018-04-30 00:54:16

la sefermisin nesin ne biliyon tramvayin 30 dakikada duraklara gelecegini?Sen ve senin gibiler samsundan uzaya arac kalksa gene begenmessiniz cunki bu ulkenin gelismesini istemeyenlerdensiniz sizle.