banner388

Samsun'da Trajikomik Olay

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesinde çalışan çalışan 48 yaşındaki Belma Tablı, kansere karşı erken teşhisin önemine dikkat çekmek için hazırlanan kamu spotu klipte oynadıktan sonra kanser olduğu ortaya çıktı. 

Samsun'da Trajikomik Olay

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesinde çalışan çalışan 48 yaşındaki Belma Tablı, kansere karşı erken teşhisin önemine dikkat çekmek için hazırlanan kamu spotu klipte oynadıktan sonra kanser olduğu ortaya çıktı. 

31 Ekim 2016 Pazartesi 10:54
Samsun'da Trajikomik Olay

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü, meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanserine karşı duyarlılığı artırmak ve Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'ne (KETEM) dikkat çekmek amacıyla 'Sakın Geç Kalma Erken Gel' sloganıyla hazırladığı kamu spotu klibinde oynayan Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şubesi'nde çalışan evli ve iki çocuk annesi 48 yaşındaki Belma Tablı oynadı. Daha sonra klip, kamu spotu olarak televizyonlarda yayınlanmaya başladı.

Oynamış olduğu klipten 4 ay sonra yaptırdığı mamografide meme kanseri olduğunu öğrenen Belma Tablı, olayı trajikomik olarak niteliyerek, erken teşhisin hayati önem taşıdığını söyledi. Tablı, yaşadıklarını şu şekilde ifade etti:

"Kansere karşı hazırlanan klipte oynamam için teklif gelince seve seve kabul ettim ve oynadım, çünkü çok güzel bir projeydi. İşin trajikomik tarafı, bu klipte oynadıktan 4 ay sonra bana da meme kanseri tanısı kondu. Ailemizde genetikti ve denk gelirse yaptırırım diyordum. 10 yıldan beri yıllık kontrollerimi düzenli yaptırırdım, çünkü ailemizde meme ve rahim ağzı kanseri genetik olarak bulunmakta. Annem, ablam ve kız kardeşimde sağ memede, benimse sol mememde çıktı. Bunun üzerine kemoterapiye başladım ve sonra ameliyat olup sol memem alındı. Kol altındaki lenflerim temizlendikten sonra da kemoterapi aldım. Şu anda ise radyoterapiye devam etmekteyim, çok sıkıntı çekmedim, moralimi yüksek tuttum. Çünkü bu hastalığın ölümcül olmadığını, erken tanıda her zaman için daha kolay tedavi şekli uygulandığı ve kurtulma oranının yüksek olduğunu biliyordum. 40 yaşından sonra tüm kadınlar KETEM'de mutlaka meme ve rahim ağzı kanseri için muayenelerini yaptırmalı. Sakın geç kalmayın ve KETEM'e gelin" 

Son Güncelleme: 31.10.2016 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.