banner388

Samsun'da trafik sorunları masaya yatırıldı

Samsun düzenlenen "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Bölge Değerlendirme Toplantısında" trafikte yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

Samsun'da trafik sorunları masaya yatırıldı

Samsun düzenlenen "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Bölge Değerlendirme Toplantısında" trafikte yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

26 Nisan 2018 Perşembe 13:37
Samsun'da trafik sorunları masaya yatırıldı

Samsun'da, "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı Bölge Değerlendirme Toplantısı" gerçekleşti. Toplantıda konuşan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Ali Çelik, "Günümüzde araç sayısında yüzde 40 üzerinde artış meydana gelmesine rağmen, ölümlü kazalarda yaklaşık yüzde 15’lik bir azalma meydana geldi. Yani yüzde 50 hedefine doğru ilerliyoruz" dedi.

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde tüm illerde yürütülen faaliyetlerin ve belirlenen hedeflere ulaşmadaki etkinliğin detaylı olarak değerlendirilebilmesi, trafikle ilgili sorunların incelenerek uygulayıcı personelin çözüme yönelik görüş ve önerilerinin alınması gibi konuların görüşülmesi amacıyla ülke genelinde yapılması kararlaştırılan bölge değerlendirme toplantısı Samsun Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirildi.


 
Konferansta konuşan Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl 1 milyondan fazla insan trafik kazaları sonucunda hayatını kaybetmekte 50 milyondan fazla insan ise yaralanmakta ve ya sakat kalmaktadır. Yurdumuzda ise her yıl 7 binden fazla insanımız hayatını kaybetmekte 300 binden fazla insanımız ise yaralanmakta ve ya sakat kalmaktadır. Trafik kazalarının en önemli faktörü insan faktörüdür. Meydana gelen trafik kazalarının yüzde 95’i insan hatasından kaynaklanmaktadır. Trafik kazalarını tamamen engellemek mümkün olmasa da bu kazaları yüzde 5 oranına indirmek bizlerin elindedir" ifadelerini kullandı.


 
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Başkanı Ali Çelik, "Trafik güvenliğini sağlamak için muhakkak burada bulunan arkadaşlarımız gerekeni yapacaktır. Emniyet kemerini takmamız iyi sürücü olmadığımızı ve kendimize güvensiz olduğumuzu göstermez. O sadece kendimize sevdiklerimize sevgi ve saygı duyduğumuzun göstergesidir. Biz birçok ilimizdeki mevcut durumu gözden geçireceğiz. Arkadaşlarımızla bu konuda ne yapılabilir bunu tartışacağız. Eğer trafikte emniyet kemeri takma alışkanlığını yüzde 80’e, hızı ise yüzde 10 civarında aşağıya düşürebilirsek bugün kaybettiğimiz 7 bin 500’e yakın insanımızın neredeyse yüzde 50’sini kaybetmemiş olacağız. Çok basit iki kural. Tabii son yıllarda duble yolların yapılması ve yol güvenliğinin inşaat anlamında ve ya standart anlamda yükseltilmiş olması bir çok kazanın oluş eklini ortadan kaldırdı. Özellikle kafa kafaya tabir edilen kazalar ortadan kalktı. Günümüzde araç sayısında yüzde 40 üzerinde artış meydana gelmesine rağmen, ölümlü kazalarda yaklaşık yüzde 15’lik bir azalma meydana geldi. Yani yüzde 50 hedefine doğru ilerliyoruz. Yapılması gereken ve eksik gördüğümüz alanlardaki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Kısa vadeli ve uzun vadeli hedefleri tutturmak önemli. Biz bu karayolu güvenliğinin bir parçasıyız. Dolayısıyla en başta bizlerden başlamak üzere örnek olacak şekilde karayolunda kurallara uyma alışkanlığını göstermeliyiz" dedi.


 
Samsun Valisi Osman Kaymak ise, "Her geçen gün araç sayısının hızla artmasıyla birlikte alt yapı unsurlarına olan ihtiyaçlar da beraberinde gelmektedir. Cumhuriyetin kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’da, trafik kazalarından kurtulma meşalesinin de bir an önce yakılması için gerek polis gerek ise jandarma ekiplerinin yapmış olduğu çalışmaları memnuniyet ile takip etmekteyim" açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2018-04-26 13:48:34

Duble yollarda radar kurarak milleti tuzağa düşürmek yerine şehir merkezlerindeki trafik terörüne göz açtırmamayı da düşündünüz mü acaba ?

Avatar
ATSIZ 2018-04-26 14:16:07

Ara sokaklara, caddelere kamera takın. Bazı şuursuzlar etrafta trafik polisinin olmamasını fırsat bilerek ters yola giriyorlar, kırmızı ışıkta geçiyorlar. Kamera konsun her tarafa.

NOT: Ben de araba kullanıyorum. Kameralarla takip sistemini savunuyorum. Buna karşı çıkanlar zaten başkalarının can ve mal güvenliğini hiçe sayan hıyarlardır.

Avatar
swerty 2018-04-26 14:38:36

doğu ve batı çevre yolu. ilkadımda özellikle çiflik ve 56lar denan mahallelerde kentsel dönüşüm ve otoparklı geniş caddeli apartman site ve mahalleler yapılmalı.

Avatar
Cemal 2018-04-26 15:49:11

Hep söylerim yaşanabilir şehirler için bitişik nizam uygulaması acilen sonlandırılıp site tarzı binalar inşa etmelidir. Böylelikle bütün alt ve üst yapı problemleri çözülecektir. Ayrıca bütün yollar refüjle bölünmeli ve ara açıklıklar kapatılarak bütün dönüşler kavşaklara yönlendirilmelidir. Kurulacak kamera sistemleri ile de cezai yaptırımlar istisnasız uygulanırsa sorun falan kalmaz.

Avatar
İrfan 2018-04-26 16:04:03

Kardeşim Samsun da huzur kalmadı trafiktede sokaklarda da asayiş ve suç oranı arttı trafik magandalarla dolu polise şikayet ettiğinizde nerdeyse suçlu siz çıkacaksınız yeni Vali den beklentimiz huzurlu bir Samsun

Avatar
ATSIZ 2018-04-26 14:22:40

Ara sokaklara, caddelere kamera takın. Bazı şuursuzlar etrafta trafik polisinin olmamasını fırsat bilerek ters yola giriyorlar, kırmızı ışıkta geçiyorlar. Kamera konsun her tarafa.

NOT: Ben de araba kullanıyorum. Kameralarla takip sistemini savunuyorum. Buna karşı çıkanlar zaten başkalarının can ve mal güvenliğini hiçe sayan hıyarlardır.

Avatar
Nihat 2018-04-26 18:36:48

En buyuk sorun asayis sabaha kadar it kopuk kol geziyor sabaha kadar kac tanesini kovuyorum sokaktan trafikmis trafik zaten samsuna sigmaz durumda cevre yolu kamyonlar tarafindan gasp 100.yil aksama kadar kilit neresini duzeltecekler merak konusu bide aylak muhtarlar var mahalleyle alakasi yok secimden secime gorunen