banner388

Samsun'da trafik polisi, durduğu sürücüyü tartakladı

Samsun'da çevirme yapan bir trafik ekibinin cam filmi ve egzozdan çıkan ses nedeniyle durdurduğu aracın sahibini tartakladığı iddia edildi.

Samsun'da trafik polisi, durduğu sürücüyü tartakladı

Samsun'da çevirme yapan bir trafik ekibinin cam filmi ve egzozdan çıkan ses nedeniyle durdurduğu aracın sahibini tartakladığı iddia edildi.

02 Haziran 2017 Cuma 15:18

Samsun Haber - İddialara göre Samsun'un Atakum ilçesindeki bir AVM'nin önünde çevirme yapan bir trafik ekibi, cam filmi ve egzozdan çıkan ses nedeniyle durduğu aracın sahibine ceza kesmek istedi. Bu durum üzerine araç sahibi N.F.A., aracın sıfır olduğunu henüz 3500 km'de olduğunu bu cezayı neye istinaden kestiklerini sordu. Araç sahibinin bu sorusuna, trafik ekiplerinin "Bu doğru değil, böyle olmaz" şeklinde cevaplarla geçiştirdiği, araç sahibine geçerli bir sebep sunmadıkları gibi bir de tehditler savurup, darp etmeye kalktı.

OHAL'deyiz, istersem tutuklarım!

Araç sahibinin yaşanan bu durumun kanunsuz olduğunu düşünüp olayı cep telefonu ile kayda almaya çalışması üzerine trafik ekipleri görüntü alınmasını engelledi ve sürücüyü darp etmeye çalıştı. Sürücünün 48 saat önce ameliyat olduğunu belirtmesine rağmen müdehalesine devam eden trafik ekipleri "OHAL'deyiz, istersem tutuklarım. Görüntümü alamazsın" dedi ve sürücünün görüntü aldığı cep telefonunu almaya çalıştı.

Araç sahibinin trafik ekiplerine herhangi bir fiziki müdehalesi olmamasına karşın daha sonra polislerden biri diğer ekip arkadaşına seslenerek "Biber gazını getir" dedi. Trafik ekiplerinin bu anlamsız tutumu, hiçbir açıklama yapmadan 206 TL'lik cezayı yazıp, olay yerinden uzaklaşmasıyla son buldu.

"Bu yapılan haksızlıktır"

Olay hakkında konuşan N.F.A., yaşadığı bu durumun tamamen haksız ve kanuna aykırı olduğunu belirterek yasal haklarını arayacağını, olayın MOBESE kayıtlarında net bir şekilde gözüktüğünü ve hiçbir vatandaşımıza böyle bu şekilde davranmaya haklarının olmadığını belirtti.

Son Güncelleme: 03.06.2017 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali koç 2017-06-02 18:01:40

Futursuzca sağlığı bozan eksoz ve korna sesine ne yapsalar az.bu konuda polise tam destek.umarim abartılı eksozaa mahalle aralarında bagirtmalar son bulur çocukları yataklarından uyandıran hastalara ve insanlara saygisi olmayanlar kusura bakmasinlar kendilerini bu şiddete maruz kaldığını düşünsünler.ne hissederler.

Avatar
Hülya 2017-06-02 17:27:50

Saçmalığın daniskası, asıl polislere karşı saygısızlık ve hadsizlik hat safhada, lise çağındaki çocuklarından tutunda, yetişkin gençlere kadar polislere bir dayılanma bir büyüklenme, sizi takmıyoruz havaları, göz ardı edilecek gibi değil..

Avatar
Cemal 2017-06-02 16:08:45

O trafik polislerini ilyasköy e Gebi caddesine davet ediyorum. Sağlı sollu ikinci sırayı park eden araçlara ve her gece Yıldırım Beyazit ortaokulunun altındaki kavşakta drift yapanlara karşı vazifelerini yapmalarını emvai çeşit vergisini düzenli olarak ödeyen vatandaş olarak istiyorum.

Avatar
Kara 2017-06-02 16:27:39

O sayin trafik polisi ya hic haber okumuyor ha amirleri soylememis egzoz tamam yaz ama cam filmi artik serbest duymayan kalmadi bunu

Misafir Avatar
Beyaz 2017-06-03 03:09:11 @Kara

Bence sen hiçbirşey bilmiyorsun. Serbest olan cam filminin belli standartları var. Teknik belgesi olması lazım. Gidip Gülsan sanayide 50₺ yapılan film o kritere uymuyor Babacan. Kanunu iyi okumak gerekli.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Günay 2017-06-02 17:55:16

Mustang aracın sesi bu şekilde orijinal dir . Ve böyle olduğunu bilmeyen , cahil olan polislerimiz mevcut ne yazikki. Yada kasten bilerek ceza yazicak kadar düşükler

Misafir Avatar
Sonay 2017-06-03 03:11:20 @Günay

Haklı olduğunu düşünen arkadaşlar mahkeme yoluna gidebilir. Benim arabamda cam filmi yok veya ekzos sesi yok diye. Ama şunu da unutmamalılar. Polis çevirmesinden 100-200metre önce sivil bir araç görüntü ve ses kaydı alarak bu araçları bildiriyor.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Huso 2017-06-02 20:53:29

Polis olması vatandaşı tartaklayanileceği anlamına gelmez. Biber gazı ile tutuklamak ile tehtit etmek nedir yahu? Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Vatandaş spor araba almış bunu çekemeyen sözüm ona "memurlar" ise onu ezmeye çalışmış. Görüntü alması dışında yaptığı başka bir terbiyesizlik var ise açıklayın bilelim. Vatandaş hakkını aramak için tabiki görüntü alacak dünyanın heryerinde bu böyledir. Bu memur derhal görevini kötüye kullanmaktan görevden alınmalı ve soruşturma açılmalıdır yazık günah insanların hayatını zindana çevirmeyin

Avatar
Ahmet 2017-06-02 19:16:54

Aynı şekilde bizde yazdı arac hiçbir şeklide aksösvar vok ama camfilimi var ona aksösvar diye ceza yazdı o polis hakinda hayasal işlem başlatcaz o polise burdan sayglar

Avatar
Eşkiya memur 2017-06-02 20:57:06

Allahınıxın aşkına şu ramazan günü beni güldürdünüz Allahta sizi güldürsün 500 milyarlık spor arabadan kedi gibi miyav miyav yapsın diye mi bekliyosunuz ses çıkacak tabiki güçlü araba memleketimin polisleri bile cahil Allah yardımcımız olsun