banner388

Samsun'da trafik denetlemeleri

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası çerçevesinde Samsun'un farklı ilçelerinde trafik denetlemeleri gerçekleştirildi

Samsun'da trafik denetlemeleri

İçişleri Bakanlığı'nın başlattığı "Bir Hareketine Bakar Hayat" kampanyası çerçevesinde Samsun'un farklı ilçelerinde trafik denetlemeleri gerçekleştirildi

12 Kasım 2021 Cuma 22:39
Samsun'da trafik denetlemeleri

Çarşamba ilçesinde Kaymakam Şükrü Yıldırım'ın da katılımıyla yapılan trafik denetimlerinde emniyet kemeri kullanımına dikkat çekildi. Denetimlerde, maske ve broşür de dağıtıldı.
İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilde eş zamanlı olarak "Bir Hareketine Bakar Hayat" mottolu uygulaması, Çarşamba ilçesinde de yapıldı. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde gerçekleştirilen uygulama kapsamında ilçe protokolü, sürücülere emniyet kemeri takmanın önemini hatırlattı.
Programda konuşan İlçe Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, "İçişleri Bakanlığımızın talimatları ile 'Bir Hareketinize Bakar Hayat' mottolu kampanyayı başlatmış bulunuyoruz. Trafik kazaları analiz edildiği zaman emniyet kemeri takmanın yüzde 45 oranında insanları hayatta tuttuğunu, yüzde 60 oranında ağır yaralanmaları önlediğini görüyoruz. Bu kurallara uymamız sadece kendimiz için değil, diğer trafikte olan bütün vatandaşlarımız için önemlidir. Karadeniz Bölgesi'nde trafik yoğunluğu çok fazla. Maalesef her gün kazalar oluyor. Bu kazaların da kurallara uymamaktan olduğunu görüyoruz" dedi.
Uygulamaya, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mustafa Kemal Çelik, Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürü Abdullah Özçelik, Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, mülki ve idari amirleri katıldı.

19 MAYIS'TA ÇİKOLATALI DENETLEME

Samsun-Sinop karayolunda yapılan uygulamada Kaymakam İbrahim Civelek, durdurulan araçların sürücüleri ve araç içerisinde bulunan yolculara, emniyet kemeri kullanımının önemini hatırlatarak bilgilendirici broşür verdi.Trafikte emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çeken Kaymakam Civelek, "İçişleri Bakanlığımız trafik kazaları ve sonucunda oluşabilecek muhtemel ölüm ve yaralanmaları azaltmak için sürekli kampanyalar düzenliyor. 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kampanyası tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak başladı. Bizler de emniyetimiz ve jandarmamızla beraber sürücülerimizi uyararak broşür dağıtıyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan trafik kurallarına uymalarını rica ediyoruz" dedi.
Vatandaşları emniyet kemeri takmaları konusunda uyaran 19 Mayıs İlçe Emniyet Müdürü Kenan Bıyık ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serkan Kalınbacak kemerin kaza esnasında yaralanmayı yüzde 60 düşürdüğünü belirtti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince araç sürücülerine çikolata ikramında bulunuldu. Uygulamadan vatandaşlar memnun olduklarını belirtti.


Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orhan Kurt 2021-11-12 23:48:54

Böyle denetleme mi olur bir insanın cebinde ehliyeti varsa zaten kuralları biliyor olması gerekir. Uymuyorsa veya unutuyorsa da gerekli cezayı ödemesidir doğal olan.