banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da toplu taşımalarda unutulan eşyalar şaşırttı!

Samsun'da toplu taşımalarda unutulan eşyalar dikkat çekiyor. Aralarında cep telefonu, bisiklet ve diplomanın yer aldığı eşyalar, SAMULAŞ Genel Müdürlüğüne ait kayıp eşya bölümünde sahiplerini bekliyor.

banner269

Samsun'da toplu taşımalarda unutulan eşyalar şaşırttı!

Samsun'da toplu taşımalarda unutulan eşyalar dikkat çekiyor. Aralarında cep telefonu, bisiklet ve diplomanın yer aldığı eşyalar, SAMULAŞ Genel Müdürlüğüne ait kayıp eşya bölümünde sahiplerini bekliyor.

15 Ekim 2017 Pazar 11:37
Samsun'da toplu taşımalarda unutulan eşyalar şaşırttı!

Samsun Haber - Samsun'da toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar görenleri şaşırtıyor. Tramvay, otobüs, duraklar ve teleferik gibi toplu taşımalarda, cep telefonu, diploma, bisiklet, cüzdan gibi eşyalar, unutulanlar arasında sadace bir kaç tanesi.


Unutulan eşyalar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hafif Raylı Sistem İşletmesi (SAMULAŞ A.Ş.) Genel Müdürlüğüne ait kayıp eşya bölümünde sahiplerini bekliyor.
 


 

SAMULAŞ Genel Müdürlüğü Destek Hizmetler Müdürü İbrahim Şahin unutulan eşyalar ile ilgili olarak, "SAMULAŞ’ın kurulduğu 2010 yılından bu zamana kadar faaliyet gösteriyoruz. Buradaki eşyalar SAMULAŞ’ın istasyonlarında, teleferiklerinde, otoparklarında, ringlerinde, tramvaylarında ve otobüslerinde unutulan eşyalardır. Unutulan eşyalar personel tarafından tutanak tutularak buraya getiriliyor. Teslim alınan unutulan eşyalar SAMULAŞ’ın internet sitesinde yayınlanıyor. Eşyalarını sitede gören vatandaşlar, buraya gelerek bizden alabiliyorlar" ifadelerini kullandı.



İbrahim Şahin, pahalı eşyalarını unutan vatandaşların hemen büroya başvuruda bulunduğunu belirterek, "En son unutulan ilginç eşyalar arasından ‘sefer tası’ var. Vatandaş, yemek için taşıdığı sefer tasını tramvayda unutmuş. Yine diplomaların unutanlar var. Telefon unutan çok oluyor. 24 saat ellerinden düşürmedikleri cep telefonlarını unutuyorlar, almaya da gelmiyorlar. Ama akıllı veya pahalı telefon unuturlarsa hemen gelip alıyorlar. Unutulan eşyalar arasında bisikletler de var. Bisikletleri nasıl unuttuklarına ben de bir anlam veremiyorum. Buradaki eşyalar 1 sene boyunca durabiliyor. Eşyaların 1 senede sahibi çıkmazsa işe yarayanlar, bazı kamu kurumlarını veriliyor. İşe yaramayanlar ise imha ediliyor. Bozulacak yiyecekler ise 24 saat burada bekleyebiliyor. Yiyecekler 24 saatten sonra imha ediliyor. Toplu taşımada eşyası kaybolan vatandaşlar, internet sitesini takip ederek eşyalarının nerede olduğunu görebilirler" dedi.
 

Kayıp eşya bölümünde 1 yıldan daha uzun süreli duran eşyaların kullanılabilir olanları kamu kurumlarına verilirken kullanılamayacak durumda olanlar ise imha ediliyor.

Son Güncelleme: 15.10.2017 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.