banner388
banner390
banner410
banner408

Samsun'da ters göç başladı

Samsun’da pandemi döneminde, vatandaşlar kentteki evlerinden ayrılıp kırsala yerleşmeye başladılar.

banner269

Samsun'da ters göç başladı

Samsun’da pandemi döneminde, vatandaşlar kentteki evlerinden ayrılıp kırsala yerleşmeye başladılar.

23 Temmuz 2020 Perşembe 10:27
Samsun'da ters göç başladı

Özellikle Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kırsal kesimlerinde doğa ile iç içe villa tipi evler yapan vatandaşlar, tersine göçe öncü oldu.

Vatandaşlar virüsün yayılması ile birlikte artık şehre uzak, doğayla iç içe ve sakin yerleri tercih eder olunca, kırsaldaki ev fiyatları da arttı.


İLÇEYE SARAY GİBİ EV

Tekkeköy’ün Sarıyurt Mahallesi’ne villa tipi ev yapan muhtar Ahmet Gür (64), “Çocukken resim yapmayı çok seviyordum. 18 yaşındayken, babama bana yer vermesi halinde saray yapacağımı söyledim. Babam saray gibi bir ev yapacağıma inanmadı. Yılarca yurt dışında inşaatta çalışmama rağmen hayalimde hep saray gibi bir ev yapmak vardı. Daha sonra hayalimdeki evin projesini kendim çizdim. Şimdi hayalimdeki evi inşa ediyorum. Yaparken, ‘bu nasıl ev, böyle ev mi olur’ diyenler oldu. Bu evin projesini görenler tahsilimi sorduklarında ilkokul mezunu olduğumu öğrenince çok şaşırdılar” dedi.

Köy yaşamının çok sevdiğini ifade eden Gür:
“Bence en güzel yaşam köylerde. Şehir hayatını hiç sevmedim. 2 oğlum da şehirde öğretmen. İkisi de burada, kırsalda yaşamak istiyorlar. Tekkeköy’ün üst kısımları Atakum’dan da başka bir yerden de daha güzel. Buradaki doğal güzelliği dünyaya değişmem.”


KORONA SONRASI KIRSALA GÖÇ ARTTI


 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Korona virüsü süreciyle birlikte kentlerden kırsal alanlara göçler eskiye göre kat kat arttı. İnsanlar bahçeli müstakil evlere yönelmeye başladı. Kırsala göçün artması, ilçemize birçok yönden artılar sağlarken aynı zamanda da tarımı ve hayvancılığı da olumlu yönde etkilemeye başladı. Her geçen gün büyüyen, değişen, gelişen Karadeniz’in tüm doğallıklarını barındıran ilçemizde kırsal alanlarda yeni binaların çoğalması bizim için her yönden iyi oldu. Bölgemiz hem sanayi hem de tarım alanları bakamından oldukça zengin bir bölge. Bölgemizde ayrıca yaylayı andıran birçok yerimiz mevcut. Vatandaşlar, gündüzleri merkezde sıcaktan bunalırken, yükseklerde ise serin ve temiz havanın tadını çıkartıyor. Tekkeköy ve Samsun’dan hatta başka illerden vatandaşlarımız ile gurbetçilerimiz şu anda yükseklere, kırsal mahallelerimize daha çok rağbet göstermeye başladılar. Hiç ummadığımız, küçük dediğimiz mahallelerde bile yeni evler yapılmaya başlandı. Yeni yapılan evlerin hepsi hem görsel olarak çok güzel bir görüntü oluşturdu hem de ruhsatlı bir şekilde resmi prosedüre uygun olarak inşa edildi” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Alex 2020-07-23 13:05:06

Göç koronadan değil asgeri ücrete gelde geçin merkezde

Misafir Avatar
K.MARAS YERLİSİ 2020-07-23 14:39:02 @Alex

vurdu gol oldu... boşuna çalışıyoz lan biz

Beğenmedim! (0)
Avatar
veli bicer 2020-07-23 18:18:19

guvedi ovasini betonlastirdilar sira ekilecek arazilere geldi..beton sever to gar...gecen secimde son anda yirttin...emeklilik hazirligna baslamistirsin..yedi sulalene yetecek PARA kazandin.bi git artik..

Avatar
huseyin canik 2020-07-24 04:39:05

nefes alacak yerler birakin simdi gozu oralarami diktiniz..tarim yapacak alan kalmadi..cekin ellerinizi oralardan ..tekkekoyu betonlastirdiniz..

Avatar
vat 2020-07-24 09:36:16

İnsanın doğasında toprak, ağaç ve doğa ile iç içe olmak var. Şu anki şehir mimarisi buna uygun değil ve korona bunu iyice vurguladı. Umarım kırsal yerleri de mahvetmeyiz.