banner388

Samsun'da tekrar Gürcistan hamsisi satıldı

Samsun'da fırtınadan dolayı balıkçılar denize açılamayınca tezgahlarda Gürcistan'da yerini aldı.

Samsun'da tekrar Gürcistan hamsisi satıldı

Samsun'da fırtınadan dolayı balıkçılar denize açılamayınca tezgahlarda Gürcistan'da yerini aldı.

26 Ocak 2018 Cuma 14:36
Samsun'da tekrar Gürcistan hamsisi satıldı

Samsun haber - Bu yıl hamsi Karadenizli balıkçıların yüzünü güldürmedi. Kar ve fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamazken tezgahlarda yerli hamsinin yerini Gürcistan hamsisi aldı. Gürcistan hamsisinin ise talebi karşılayamadığı öğrenildi.

Kurtça Aydın, kar suyu yiyen hamsinin Karadeniz'e döndüğünde daha lezzetli olacağını vurgulayarak, "Birkaç hafta önce Karadeniz’de hamsi patlaması yaşanmıştı. 3-4 gündür havaların sert gitmesinden dolayı denizde fırtına var. Balıkçılar denize çıkamıyor. Gürcistan’dan gelen balıklarla idare ediyoruz. Hamsinin geri dönmesi için havaların biraz daha soğuması lazım ama denizde fırtına ve rüzgar olmaması lazım. Şartlar oluştuğunda hamside tekrar patlama bekliyoruz. Hamsi kar suyunu yedi artık. Bundan sonra çıkacak olan hamsiler, önceki hamsilerden daha lezzetli olacak. Kulağına kar suyu kaçan hamsi yağlı olacağından daha lezzetli olacak” dedi.

10 yıldır balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Bülent Çakmak ise, "Havalar esiyor. Kayıklar yeterince denize açılamıyor. Denizde de balık azaldı. Hamsi yoğun olarak Gürcistan’da bulunuyor. Şu anda yerli hamsi satamıyoruz. Gürcistan’dan gelen hamsileri vatandaşlarımıza sunuyoruz. Hamsinin kilosunu 10 liradan satıyoruz. Hamside yaşanan bolluktan sonra arkası gelmedi. Yine dört gözle hamsinin geri dönüşünü bekliyoruz. Bundan sonra satacağımız hamsi kar suyunu da yediği için öncekilerden büyük olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Samsun'da çupra ve levreğin kilosu 20 TL'den, alabalık ve somonun kilosu 15 TL'den, barbun, mezgit, istavrit, tirsi ve talamutun kilosu 10 TL'den satılıyor.

Son Güncelleme: 26.01.2018 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-01-26 15:52:02

NERDE 10 T İMİŞ SOMON 18 TL BARBUN 25 MEZGİT 15 İSTAVRİT 12 DEN SATIYORLAR

Avatar
MSFR 2018-01-27 08:52:47

DÜN ALDIM HEMDE ORADAN MEZGİT 30TL İNSANLARI KAZIKLAMAYIN.OĞLUM İSTEDİ DİYE ALMAK ZORUNDA KALDIM.