banner388

Samsun'da Teknorpark'tan müthiş gelir

Samsun'da Teknopark firmaları tarafından 14 miyon TL AR-GE, 3,3 milyon dolar ihracat geliri elde edildi.

Samsun'da Teknorpark'tan müthiş gelir

Samsun'da Teknopark firmaları tarafından 14 miyon TL AR-GE, 3,3 milyon dolar ihracat geliri elde edildi.

19 Ekim 2018 Cuma 22:36
Samsun'da Teknorpark'tan müthiş gelir

Samsun Haber-Samsun Teknopark'ta bulunan 47 firma 2017 yılında 14 milyon TL AR-GE, 3,3 milyon dolar ihracat geliri elde edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan çalışmalar hakkında bilgi almak üzere OMÜ Rektörü Sait Bilgiç'i ziyarette bulundu.

Ziyarete; Rektör Yardımcısı ve Samsun Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Buğra Çolak, Genel Müdür Yardımcısı Osman Özkoç, OMÜ-TTO Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş, Prof. Dr. Yüksel Ardalı ve OMÜ- TTO Koordinatör Yardımcısı Eda Beylihan ve akademisyenler de eşlik etti. 

MÜTHİŞ GELİR

Teknopark'ın tanıtımını yapan Genel Müdür Buğra Çolak, "Faaliyetlerimizle ilgili kamu yetkililerinin değerlendirmelerini alma fırsatını yakalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Samsun Teknopark hakkında açıklamalarda bulunan Çolak, "Şu an 47 firmamız var. Bu firmalar 2017 yılı verilerine göre 14 milyon TL AR-GE, 3,3 milyon dolar da ihracat geliri elde etti. Devam eden 50 projemiz ve 119 AR-GE personelimiz mevcut" sözcüklerini kullandı.

Çolak bu sene 100'ün üzerinde projeyi onayladıklarını ifade etti.

AKADEMİSYENLE GİRİŞİMCİ BİR ARAYA GELİYOR

Samsun Teknopark kapsamında akademisyenler ile girişimcilerin bir araya geldiğini vurgulayan Rektör Bilgiç ise, "Bu nedenle devletimiz bize özel avantajlar sağladı. Bu avantajlar sayesinde Teknopark; üniversite, akademisyen ve potansiyeli olan girişimcinin bir araya gelmesini kolaylaştırıyor. Ayrıca özellikle gençlerimizin sadece sınıflarda öğrenmesi yeterli değil, hayatın içinde, uygulamalı olarak öğrenmeleri daha önemli. Teknopark onlara bu fırsatı sunuyor. Genç girişimciler, önce ön kuluçka merkezlerinde bir fikrin nasıl yeşertileceğini öğreniyor. Biraz daha başarılı olanlar kuluçka merkezinde pişip kendi firmalarını kurabiliyorlar" diye konuştu.

Samsun Teknopark ile akademisyenlerin işinin kolaylaştığını belirten Rektör Bilgiç, "Bu alanda akademisyene yardımcı olan personelimiz var. Ayrıca birkaç sene öncesine kadar kimsenin bulunmadığı OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi'nde şu an 10 uzmanımız görev alıyor" şeklinde konuştu.

KARAASLAN: SAMSUN BİLİM YUVASI OLMALI

Samsun'un bilim şehri olması gerektiğini söyleyen Çiğdem Karaaslan, üniversite ile şehrin bütünleşmesi açısından Teknopark'ın güzel bir görev üstlendiğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.