banner388

Samsun'da TEDES bilmecesi: Kurulacak mı, kurulmayacak mı?

Samsun Valiliği'nin dün yaptığı, "Samsun'a TEDES kurulacak" açıklamasının ardından gözler konu ile ilgili yapılacak çalışmalara çevrilmişti. Samsunhaber.com, Samsun Emniyet Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek TEDES hakkında bilgi aldı.

Samsun'da TEDES bilmecesi: Kurulacak mı, kurulmayacak mı?

Samsun Valiliği'nin dün yaptığı, "Samsun'a TEDES kurulacak" açıklamasının ardından gözler konu ile ilgili yapılacak çalışmalara çevrilmişti. Samsunhaber.com, Samsun Emniyet Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek TEDES hakkında bilgi aldı.

24 Temmuz 2018 Salı 15:39
Samsun'da TEDES bilmecesi: Kurulacak mı, kurulmayacak mı?

Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı, dün Samsun Valisi Osman Kaymak'ın, "Samsun'a TEDES kurulacak" açıklamalarının ardından bugün Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden bir yetkili ile görüşerek konu ile ilgili bilgi aldı.

EMNİYET TOPU BÜYÜKŞEHİRE ATTI

Samsunhaber.com'a TEDES ile ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, "Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) adı verilen sistemin hemen kurulacağı ile ilgili bir bilgi yok. Bugün planlanıp ardından hemen kurulacak bir sistem değil. Bu konu ile ilgilenecek olan yer sadece Samsun Büyükşehir Belediyesidir" ifadelerini kullandı.

Vedat Yavuz'un TEDES ile ilgili konuşmalarının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden ismini vermek istemeyen bir yetkili de açıklamalarda bulundu. 

BÜYÜKŞEHİR: GÜNDEMİMİZDE YOK

Samsun Büyükşehir Belediyesi cephesinden TEDES ile ilgili yapılan açıklamada, "Şuan için belediyemizin programında TEDES ile ilgili bir çalışma yok. Daha önceki toplantılarda bazı belediyeler bu konuyu gündeme getirmişti. Dün de Valimiz Osman Kaymak'ın konu ile ilgili açıklamaları oldu. Şuan için bir çalışmamız yok ancak yakında bu konu ile ilgili bir toplantı daha yapılacağını düşünüyoruz" ifadelerine yer verildi.

TEDES DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ

"Samsun'a TEDES yapımı daha önce de gündeme gelmiş fakat Ordu'daki TEDES'in iptal olması ile birlikte beklemede kalmıştı. Samsun'daki trafik yoğunluğuna göre ilerleyen süreçte TEDES konusunun yapılacak toplantılarda yeniden gündeme gelmesini bekliyoruz."

Son Güncelleme: 24.07.2018 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal Aydın 2018-07-24 17:17:11

Yerel seçimlerden sonra kurulur yada şimdi kurulsa bile yerel seçimleri atlatıncaya kadar deneme yapılır kimseye ceza yazılmaz. Sonrasında uygulamaya geçer ne de olsa işletmesi özel ve yerel yönetimlere belli para kaynağı oluyor. İşin maddi boyutu belediyeler için kazanç kapısı olarak görülüyor.

Avatar
erbey 2018-07-24 18:09:12

kurallara uyanlara sorun yok. atakum a şart...hatta atakum un 24 saat izlenmesi lazım.

Avatar
Vatandaş 2018-07-24 22:30:53

İnsan gibi arabasını sürene hava zaten hoş. Tepki gösterenler hep devlete para lazım diyor tamam lazım doğrudur ama kurallara uymayınca canlar gidiyor, insanların mallarına zarar geliyor. Hele de atakuma şart. Hızı yüksek bir sürücü ömürevleri türkiş arasında makas atarken yoldan çıktı park halindeki aracıma vurdu pert oldu. Neydi günahım. İnşAllah gelir İnşAllah

Avatar
Kamil Uzun 2018-07-25 09:38:41

Hergün samsun haber sitelerinde trafik kazaları ölü ve yaralı haberleri görüyoruz. Çevre iller çoktan EDS uygulamasına geçmişken Samsundaki yetkililerin hala "gündemimizde yok" demesi ayıp. Trafikte daha kaç can gitmesi gerekiyor, makas atanlar, şehir içinde sol şeridi kapatıp habire selektörle gidenler, kırmızı ışıkta geçenler nasıl önlenecek. Daha kaç can gitmesi gerekiyor....

Avatar
VATANDAŞ 2018-07-25 12:55:24

TRAFİK CEZALARI YETERSİZ.. ÖLÜMLÜ KAZALAR SEBEBİYET VERENLERE VERİLEN CEZALAR YETERSİ... TRAFİKTE YAPILAN YANLIŞLIKLAR KASITLI VE BİLEREK YAPILİYOR..