banner388

Samsun'da tedavi gören hastalar sergi açtı

Samsun Pelitköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar sergi açtı.

Samsun'da tedavi gören hastalar sergi açtı

Samsun Pelitköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastalar sergi açtı.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 15:48
Samsun'da tedavi gören hastalar sergi açtı

Samsun haber - Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde olan Pelitköy Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde rehabilitasyon gören ve yatarak tedavi gören hastalar sergi açtı. Hastalar birbirinden güzel sanat eserlerini bir AVM'de sergi salonunda görücüye çıakrdı. Sergide, cam boyama, quiling tablolar, ahşap boyama, örgü ve iğne ile yapılan el işleri, eski gazete, yumurta kolisi, yumurta kabuklarından yapılan objeler, kapı süsleri yoğun ilgi gördü. 

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç yaptığı açıklamada "En güzel eserler toplum ruh sağlığı merkezindeki hastalarımız gibi duygularını yeterli şekilde ifade edemeyen hastalarımız tarafından, o ifade edemedikleri duygularını resimlere, sanata yansıtmalarıyla çıkar. Burada da bu güzel eserleri ortaya çıkaran çalışanlarımızı, bu çalışmaların ortaya çıkmasına emek veren hocalarımızı tebrik ediyorum, bu vesileyle de tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını tekrar kutluyorum" dedi.

Ruh Sağlığı Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hüseyin Yalçın Büyükkarabacak, hastaların ortaya böyle güzel eserler koymalarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.