banner388

Samsun'da tarımda yeni dönem

Osmaniye'den Samsun'a atanan Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çukurova'da kullanılan sistemi Samsun'a getirdi.

Samsun'da tarımda yeni dönem

Osmaniye'den Samsun'a atanan Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çukurova'da kullanılan sistemi Samsun'a getirdi.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 19:00
Samsun'da tarımda yeni dönem

GELENEKSEL YÖNTEMLERE SON

Samsun Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, Çukurova bölgesinde uygulanan mısırda 'sırta ekim' sistemini, Bafra, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde uygulamak için araçlar getirdi.
 Tarım İl Müdürü İbrahim Sağlam, konuyla ilgili açıklama yaparak şunalrı kaydetti: “Çukurova bölgesinde geleneksel ekim yöntemlerinin yerini alan mısır da sırta ekimin iklime bağlı olarak iş gücü tüketiminde azalma, toprak verimliliğini artırma, suyun randımanlı kullanımı, su ve rüzgar erozyonu kontrolü, bitki kök derinliğini artırma, tarla da su birikmelerine karşı kök boğazı çürüklüğünü önleme, dolu zararını önleme ve bitkini hava sirkülasyonunu sağlama gibi faydalarını değerlendirerek Samsun ilinde de uygulamanın denenmesini arzu ettik. İlimiz mısır üreticilerine mısır da sırta ekimi uygulamalı olarak göstermek amacıyla makineleri Çukurova'dan temin ettik ve ilimiz Bafra, Terme ve Vezirköprü ilçelerinde demonstrasyon amaçlı ekimleri gerçekleştirdik. Üreticilerimize düze ekim ile sırta ekimin farkını göstermeye çalıştık. Ekim sonrası ve ürün hasadından sonra verimdeki artış ve iş gücündeki azalmayı gören üreticilerin bu ekim yöntemine geçiş yapacağını değerlendiriyor, ilimiz üretimine ve üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Elli5 2020-05-07 07:59:15

Allah razı olsun müdür den biZe böyle yenilikler lazım