banner388

Samsun'da Tarihi Bedesten'de restorasyon çalışması

Bafra Belediyesi, Tarihi Bedesten'deki restorasyon çalışması için düğmeye bastı.

Samsun'da Tarihi Bedesten'de restorasyon çalışması

Bafra Belediyesi, Tarihi Bedesten'deki restorasyon çalışması için düğmeye bastı.

22 Haziran 2020 Pazartesi 19:49
Samsun'da Tarihi Bedesten'de restorasyon çalışması

Tarihi Bedesten'de 600 metrelik alanda zemin çalışması gerçekleştirecek olup eserlerin restorasyonda bazalt taşı kullanılacak.

Bafra Belediyesi'nin yetkili birimlerle görüşerek  başlattığı çalışmada; Bedesten'de doğal gaz, kanalizasyon gibi tüm alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra zemine bazalt taşı döşeme işlemine geçecek.

"TARİHİ DOKUSUNA UYGUN OLACAK"


İlçede büyük öneme sahip olan Bedesten Çarşısı'nda Bafra Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar, yine doğal dokusuna uygun ışıklandırma ile son bulacak. Hacınabi Mahallesi Tekel Caddesi üzerindeki, Bedesten Çarşısı'nda gerçekleştirilecek çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Bedesten ile ilgili daha önce bir çalışma yapmıştık. Zeminini tarihi dokusuna uygun bir şekilde değiştirmek istiyoruz. Alt yapıyla ilgili çok ciddi sıkıntılarının olduğunu beyan eden esnaflarımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Alanda bazalt taşı kullanacağız. Çalışmamız Bedesten'in tarihi dokusuna sadık kalınarak gerçekleşecek. Bu alanla ilgili SASKİ ile de görüşmelerimizi tamamladık. Alt yapısını tamamen elden geçireceğiz. Alanın yağmur ve kanalizasyon planını birbirinden ayıracağız. Tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Sonuç olarak uzun yıllardır hizmet almayan böylesi bir tarihi mirasımıza sahip çıkmak, esnaflarımızın çalışma alanlarını daha estetik ve sağlıklı hale getirmek istiyoruz" dedi.


17. yy. sonlarında yapıldığıi düşünülen Bedesten'de, uzun yılların ardından yapılacak çalışma başta Bedesten esnafı olmak üzere tüm şehirde olumlu karşılandı.

Son Güncelleme: 22.06.2020 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.