banner388

Samsun'da Sürücü Kursları E - Sınav Sistemine Geçti !

Karadeniz’in Sürücü Kursları Derneğinin Başkanı olan Hasan Guda, Samsun’un motorlu taşıtları sınavında E-Sınav uygulamasına geçti 10. il olduğu açıklandı.

Samsun'da Sürücü Kursları E - Sınav Sistemine Geçti !

Karadeniz’in Sürücü Kursları Derneğinin Başkanı olan Hasan Guda, Samsun’un motorlu taşıtları sınavında E-Sınav uygulamasına geçti 10. il olduğu açıklandı.

30 Ağustos 2016 Salı 14:36
Samsun'da Sürücü Kursları E - Sınav Sistemine Geçti !

Milli Eğitim Bakanlığınca sürücü adaylarına düzenlenmekte olan Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri E-Sınav sistemine bir çok şehirin yanı sıra Samsun da katıldı. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Guda, bu uygulamanın Samsun’da 29 Ağustos 2016 itibari ile kullanıma hazır hale geldiğini açıklayarak, “Sistemin ilimize gelmesine  katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Sınav Hizmetlerinin Müdürlüğü’ne ve aynı zamanda AK Parti’nin Samsun Milletvekili olan Ahmet Demircan’a teşekkür ediyorum. Bu durumun hemen olması için Samsun’un Ticaret Sanayi Odası Meslek Komitesi’nin 6 Ekim 2015’te almış oldukları karar ile TOBB den Milli Eğitim Bakanlığımıza iletildi. Devreye girmiş olan sayın vekilin danışmanı konu ile bire bir ilgilenerek olup gerekli girişimlerde bulunup bu konuyu daha fazla hızlandırmışlardır” dedi.

DAHA ÇABUK EHLİYET ALINACAK
 

E-Sınav sistemiyle aylar süren sınav tarihi bekleme probleminin tamamen ortadan kalkacak olduğunu belirten Guda, “Bize bu durumun getirisi ne olacak diye sorulacak olursa eğer, adayların sınav süresi daha da kısalacak. 3 Ekim dönemine kayıt yaptıracak olanalrın yazılı sınavdan geçmeleri ile direksiyon sınavları 5 ile 6 Kasım arasında yapılacak.  E-Sınav eğer olmazda 10 Aralık’ta, direksiyon sınavı ise 7 ile 8 Ocak 2017 tarihinde yapılacak. Uygulamayla ne kadar süre kazanmış olduğumuz belli. Birde her sene 1 Ocak tarihinde sürücü belgelerinin harçları artıyor.  Merkezimizde bölge illerden adayların da E- Sınav’a girme hakkı bulunuyor.  ilimizde bir iç turizm canlanmasına da neden olacaktır. E-Sınav sistemi ile ilimize ve sektöre hayırlı uğurlu olmasını dileyerek emeği geçmiş olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 1 saat devam eden E-Sınav sisteminde Samsun’da 1 oturum ile 24 kişi faydalanacak. Adaylar ise sınava Öğretmenevi’nde hazırlanmış olan özel bir sınıfta girebilecektir.

 

Son Güncelleme: 30.08.2016 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.